Пројекат “Ја грађанин” 2023 – представљамо екипу Средњошколског центра “Перо Слијепчевић” Гацко

76
0

Ученици и ученице Средњошколског центра “Перо Слијепчевић” Гацко, годинама, дослиједно раде на проблемском задатку практичне наставе “Пројекат Ја грађанин” под менторством предметне наставнице Јоване Петковић – Аћимовић. И ове године су истраживали различите проблеме јавне политике, предлагали своја рјешења – нове политике, које ће унаприједити живот младих у општини Гацко, Републици Српској и Босни и Херцеговини.

С одушевљењем смо пратили рад свих њихових одјељења, која су за своје Политике разреда креирала и водила профиле на друштвеним мрежама. Једно од њих, одјељење ИВг2, представљало је школу и освојило побједу на Регионалном такмичењу, које је одржано данас, у организацији Републичког педагошко завода Републике Српске.

Права, положај и перспектива младих људи у општини Гацко били су тема коју су истраживали ученици и ученице ИВг2 СШЦ “Перо Слијепчевић” Гацко. Политика коју су предложили била је Омладинска политика.

Њихов приједлог подржао је начелник Општине Гацко, др. Огњен Милинковић, који је и јавно, у својој канцеларији, потписао њихову петицију. Непосредно пред такмичење, ученици и ученице састали су се и с предсједником Савјета општине, Рајком Паповићем, с којим су радили на припреми материјала за наредну сједницу Скупштине Општине Гацко, која треба укључити и њихов приједлог Омладинске политике.

Одушевљени смо радом ових сјајних младих људи, менторством њихове професорице Јоване Петковић – Аћимовић и отворености локалне власти, Општине Гацко, за иницијативе, питања, проблеме и потребе младих људи.

 

 

 

 

Prethodni sadržajOdržan prvi ispitni rok programa certifikacije
Naredni sadržajProjekt građanin 2023 – predstavljamo ekipu Mješovite srednje elektrotehničke škole Tuzla

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje