Шункић: Нови испитни термин Програма цертификације је субота, 25.01.2020.

250
0

Нови испитни термин за полагање теоријско-методичког теста Програма цертификације заказан је за 25.01.2020. са почетком у 11:00 часова у Сарајеву. Уз полазнике нове генерације овог програма тесту могу приступити и кандидати генерација 18./19. и 17/18 за што се требају формално пријавити путем електронске поште, слањем е-мејла на адресу info@civitas.ba .

На крају новог циклуса Програма Цертификације ваља још истаћи да су оцјене које су раније давали учесници показале да су програм обуке и овакве припреме за цертфикацијски испит у стручном погледу врло корисни, али и врло захтјевни и да траже максимално напрезање и концентрацију кандидата с обзиром на потпуни цјелодневни ангажман (најчешће од 8:00 до 19:00 и накнадно индивидуално учење).

Сви се, такођер, слажу да је у питању неуобичајено квалитетан приступ који се прије свега односи на чињеницу да сви инструктори-предавачи показују изузетно високе квалитете у својим областима, али и да је у питању озбиљна и сложена материја која често укључује опречна становишта која изазивају расправе и размјену различитих мишљења.

У цјелини гледано може се, у смислу закључка а на основу досадашњих искустава и анализа, документовано тврдити да програм цертификације, као допуна и дио сталног стручног усавршавања наставника грађанског образовања, има изузетан значај јер омогућују стицање општих и ужестручних компетенција, експертизу у познавању наставне материје, вјештини обучавања, понашању у складу са вриједностима друштвене правде те знања и способности које се односе на задовољавање сложених захтјева који се тичу реализације програмских садржаја у областима које су предвиђене званичним Наставним планом и програмом, али да те елементе у неким сегментима и значајно надилази.

Prethodni sadržajRokić: Projekt građanin je praktični dio obrazovanja za demokratiju i ljudska prava
Naredni sadržajKešić: Naši školski programi građanskog obrazovanja u novoj kalendarskoj godini

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje