Јужни градски излаз: Требињски матуранти засадили платане

250
0

Матуранти требињских средњих школа засадили су данас десет стабала платана на дијелу Јужног градског излаза, који би, како је замишљено требало да носи име „алеја матураната“.

План је да и сваке наредне године требињски матуранти засаде платане и друге саднице уз новоизграђену саобраћајницу од насеља Гучине до Мокрих Долова и осталих дијеловима града.

Директор АД „Kомунално“ Недјељко Ламбета истакао је да су на ову идеју дошли у сарадњи са ученицима, након сазнања да су се у Требињу, у сличне алеје садила дрвећа седамдесетих и осамдесетих година прошлог вијека, али да је та лијепа акција временом престала.

„Овај дио Требиња добија сасвим нови изглед, због чега смо и одлучили да прва алеја у коју су платане засадили ученици иде управо овдје. Са овом акцијом ћемо наставити и у наредним годинама“, навео је Ламбета.

Он је истакао да ће на новоизграђеној саобраћајници у наредних неколико дана бити постављено и десет канти за смеће.

Недјељко Ламбета

Срђан Домазет


Ученик Центра средњих школа Срђан Домазет казао је да му је драго што су посађени платани и што Требиње добија прву алеју коју су засадили ученици.

„У оквиру предмета ‘Демократија и људска права’ дошли смо на идеју да свака генерација матураната засади нове саднице и да учествују у уређењу зелених површина“, навео је Домазет.

Идеју су, како је рекао, подржали Град Требиње и „Kомунално“, који су обезбиједили саднице платана.

Преузето са: http://radiotrebinje.com/juzni-gradski-izlaz-trebinjski-maturanti-zasadili-platane/?fbclid=IwAR3N_ad2HcvHNTwELN3VrZIkHvUu9TYsb1n3m1jb5LvZz-NtldQ9mxusiq8

Prethodni sadržajOdržano “Projekt građanin” takmičenje učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo
Naredni sadržajProgram Finalne smotre „Projekt građanin/Ja građanin“

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje