21. Finalna smotra programa “Projekt građanin/Ja građanin” održat će se narednog vikenda u Sarajevu

203
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BIH u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine najavljuju 21. Finalnu smotru školskog programa „Projekt građanin/Ja građanin“ koja će se održati u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine. Početak programa planiran je za subotu, 12.05.2018. godine u 13:00 sati.

„Projekt građanin/Ja građanin“ praktični je dio nastave građanskog obrazovanja, koje se kao obavezan nastavni sadržaj provodi u svim osnovnim i srednjim školama širom Bosne i Hercegovine. Cilj ovog školskog programa je razvoj participativne demokratske političke i građanske kulture u kojoj pojedinac, kao emancipiran, osnažen i angažiran građanin, upravlja promjenama u sebi i oko sebe. Program osposobljava učenike za aktivno i odgovorno građanstvo, odnosno podučava ih kako biti informiran, kompetentan i odgovoran građanin.

Svake godine “Projekt građanin/Ja građanin” praktičnu nastavu građanskog obrazovanja pohađa oko 30 000 učenika, a u programu Finalne smotre promoviramo projekte 360 učenika i nastavnika koji predstavljaju 36 najuspješnija školska tima iz cijele zemlje za ovu školsku godinu.

Nakon otvaranja smotre, u periodu od 15:15 do 16:00 sati biće upriličena javna promocija učeničkih radova, a program narednog dana (nedjelja, 13.05.2018.) rezerviran je za radionice i evaluaciju.

Prethodni sadržajMinistar Sinanović otvorio Projekt građanin takmičenje u Zenici
Naredni sadržajFinalna smotra: Upute za učenike i nastavnike

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje