23. i prva online Finalna smotra “Projekt građanin/Projekat Ja građanin”

139
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država najavljuje 23. “Projekt građanin/Projekat Ja građanin” Finalnu smotru u programu koje ćemo predstaviti 36 ekipa osnovnih i srednjih škola iz cijele zemlje, pobjednika prvih Civitas online takmičenja i jedinih školskih takmičenja održanih u prošloj školskog godini.

Zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine nismo u prilici pobjednike predstaviti za govornicom Parlamentarne Skupštine BIH, no možemo se, okupiti u većem broju kako bismo predstavili i proslavili njihov uspjeh, tako što ćemo pratiti emitovanje programa Finalne smotre na Civitas platformi za E-učenja www.civitasonlineucionica.ba posljednjeg dana u ovom mjesecu – u srijedu, 30.09.2020. s početkom u 19:00 sati.

Svake godine “Projekt građanin/Projekat Ja građanin” praktični dio predmetne nastave građanskog obrazovanja pohađa oko 30 000 učenika viših razreda osnovne škole i srednjoškolaca koji istražuju različite probleme u svojim lokalnim zajednicama, za njih iznalaze, predlažu i zagovaraju usvajanje novih ili izmjenu postojećih mjera javne politike kako bi se problemi riješili ili bar umanjile njihove štetne posljedice. Svoja istraživanja i kampanje javnog zagovaranja provode kao timovi različitih odjeljenja i predstavljaju na školskim takmičenjima, gdje biraju predstavnike za kantonalna/regionalna takmičenja ovog programa obavezne praktične nastave. U partnerstvu s obrazovnim vlastima Distrikta Brčko, Republike Srpske i kantona Federacije BiH i ove smo godine, unatoč svim poteškoćama, bili u prilici organizirati takmičenja u programu kojih je svoje projekte predstavilo 800 učenika.

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje