30.01. – novi ispitni termin za polaganje teorijsko-metodičkog testa

183
0
Obavještavamo kandidate programa Certifikacije nastavnika za predavanje nastavnog predmeta građanskog obrazovanja da će slijedeći ispitni termin teorijsko-metodičkog testa biti održan dana 30.01.2015. u Sarajevu sa početkom u 11:00 sati. Nakon testa svi kandidati pristupiti će instrukcijama za izradu praktikuma.
Konsultacije za ovaj ispitni termin nisu obvezene, ali kandidati mogu ostvariti ovo pravo ukoliko to zatraže pismenim putem i obrate nam se na e-mail adrese info@civitas.ba, zsunkic@civitas.ba, ikesic@civitas.ba (iz tehničkih razloga molimo da u adresiranju molbe koristite sve tri adrese).
Pravo polaganja testa na ovom ispitnom terminu imaju:
  • kandidati posljednjeg ciklusa certifikacije za koje je instruktivna nastava organizirana u školskoj 2013./2014. godini; koji su odslušali teorijsko-metodičku instruktivnu nastavu i pristupili izlaznom testu po završetku nastave koji je organiziran u avgustu/kolovzu 2014. godine.
  • kandidati ranije organiziranih ciklusa certifikacije koji zadovoljavaju prethodni kriterij, a nisu izlaznom testu pristupili na više od dva termina.
Kandidate podsjećamo na slijedeće:
 
CIVITAS će putem e-mail pošte o administrativnim detaljima ispitnog roka obavijestiti kandidate koji imaju pravo polaganja teorijsko-metodičkog testa na ovom ispitnom roku najkasnije 15 dana prije održavanja testa. Ukoliko ste kandidat ranijih ciklusa certifikacije i niste sigurni da li imate pravo polaganja kontaktirajte naš Ured pozivom na brojeve telefona (+387) 33 261 415/416 ili elektronskom poštom na adresu info@civitas.ba.
 
Ispitni termin organizira se za dvije grupe kandidata ovisno o programu za koji su slušali instruktivnu nastavu (program za osnovne i program za srednje škole). Svi kandidati, bez obzira u kojoj su godini slušali instruktivnu nastavu, ako imaju pravo izlaska na test polaganju  pristupaju istovremeno.
 
Test se radi u pismenom obliku. Isključivo plavom kemijskom/hemijskom olovkom, a vrijeme za izradu testa je 90 minuta. Kandidati imaju pravo pri radu koristiti se ustavnim dokumentima koje će dobiti u kovertama zajedno sa testom. Korištenje vlastite literature i kopija ustavnih dokumenata nije dozvoljeno.  
Svi testovi rade se pod šifrom koju su kandidati dobili prilikom pristupanja programu. Ukoliko je kandidat zaboravio šifru dobiti će novu.
 
Po završetku ispitnog termina kandidat na test treba upisati svoju sifru i vratiti test u kovertu. Zatvorenu kovertu predaje mentorima.
 
Svi testovi pregledaju se pod šifrom, a pod šiframa se objavljuju i rezultati ispitnog termina.
Prethodni sadržajPoziv za eksterno vrednovanje
Naredni sadržajNajčešća pitanja koja postavljate vezano za polaganje teorijsko-metodičkog testa

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje