300 učenika i nastavnika iz cijele države govore o javnoj politici u Parlamentu BIH

205
0

Finalna smotra „Projekt građanin/Ja građanin“

300 učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola iz cijele države govore o javnoj politici u Parlamentu BIH

 

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas u saradnji sa Uredom za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu biće domaćin 15. Finalne smotre programa „Projekt građanin/Ja građanin“ koja će se održati u Parlamentu Bosne i Hercegovine. U programu Finalne smotre učestvuje 300 učenika i nastavnika, članova pobjedničkih timova takmičenja „Projekt građanin/Ja građanin“.

 

Početak programa planiran je za subotu, 12.05.2012. godine u 13:30 sati. Finalnu smotru će svečano proglasiti otvorenom nj.e. Patrick S. Moon, ambasador  Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

 

Uz ambasadora, prisutnima će se obratiti gđica Sandra Sladaković, izvršna direktorica Civitasa, Haris Bašić savjetnik za politička pitanja u kabinetu nje.e. Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BIH,  Nevenka Savić, direktorica Direkcije za evropske integracije BIH, Lejla Kovacevic Hamzagic, savjetnica minsitra Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Mira Grbic, direktorica Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske.

 

„Projekt građanin/Ja građanin“ pragmatični je dio građanskog obrazovanja, jedinog zvaničnog programa koji se implementira u svim osnovnim i srednjim školama širom Bosne i Hercegovine, a koji učenike podučava kako biti informiran, kompetentan i odgovoran građanin. Svake godine u ovom programu učestvuje oko 40 000 učenika, a pobjednici kantonalnih/županijskih, regionalnih i Brčko Distrikt takmičenja svoja rješenja za probleme lokalnih zajednica imaju priliku predstaviti na Finalnoj smotri koja se tradicionalno održava u Parlamentu BIH.

 

Drugi dan Finalne smotre, u nedjelju 13.05.2012. u periodu od 09:00 do 11:00 sati biće upriličena javna promocija učeničkih radova na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

 

Prethodni sadržajProjekt građanin/Ja građanin – Finalna smotra 2012
Naredni sadržajOdržana 15. Finalna smotra “Projekt građanin”/”Ja građanin”

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje