Ambasadorica Cormack obratit će se najuspješnijim učenicima u Parlamentu BiH

186
0
Ambasadorica Cormack obratit će se učenicima na otvaranju Finalne smotre školskog programa „Projekt građanin/Ja građanin“ u Parlamentarnoj Skupštini BiH
Promocija 360 najuspješnijih učenika školskog programa građanskog obrazovanja u 2017./2018. godini održat će se u Parlamentarnoj Skupštini BiH za vikend 12.-13. maja 2018. Program organizuju Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u partnerstvu sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske, Odjelom za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta, resornim ministarstvima obrazovanja i pedagoškim zavodima kantona Federacije Bosne i Hercegovine.
 –
Svečano otvaranje programa planirano je u subotu, 12.05.2018. u Velikoj Sali Parlamentarne Skupštine BiH sa početkom u 13:00 sati, a učenicima će se ovom prilikom obratiti nj.e. Maureen Cormack, ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH.
 
„Projekt građanin/Ja građanin“ praktični je dio nastave građanskog obrazovanja, koji se kao obavezan nastavni sadržaj provodi u svim osnovnim i srednjim školama širom Bosne i Hercegovine. Cilj ovog školskog programa je razvoj participativne demokratske političke i građanske kulture u kojoj pojedinac, kao emancipiran, osnažen i angažiran građanin, upravlja promjenama u sebi i oko sebe. Svake godine “Projekt građanin/Ja građanin” praktičnu nastavu građanskog obrazovanja pohađa oko 30 000 učenika. U programu Finalne smotre biće promovirano 36 školskih timova osnovnih i srednjih škola koji predstavljaju najuspješnije prakse svih 10 kantona Federacije BiH, sedam regija RPZ Republike Srpske i Distrikta Brčko.
Prethodni sadržajFinalna smotra 2018 – Plan prevoza
Naredni sadržajPRENOSIMO: Koncerti orkestra i hora evropske komande Oružanih snaga SAD-a u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci – ulaz besplatan

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje