Banja Luka: Dan dječijih prava obilježavamo u saradnji sa Jevrejskim kulturnim centrom “Arie Livne”

233
0

Međunarodni dan Dječijih prava obilježit će i naš Banja Luka tim. Na temu “Dječija prava, inkluzija i unaprijeđenje demokratskih odnosa u društvu” u programu manifestacije posvećene pravu na obrazovanje i inkluziji, u organizaciji Jevrejskog kulturnog centra “Arie Livne” govori predsjednik CIVITAS Upravnog odbora Zdravko Šunkić.

Manifestacija “Međunarodni dan dječijih prava 2019” će se održati u periodu od 20 do 27. novembra 2019. godine u sali Jevrejskog kulturnog centra “Arie Livne”. Manifestacija je pokrenuta 2015.godine kao jedan od prvih projekata JKC-a i traje već 5 godina. Posvećena je djeci sa poteškoćama u razvoju i učenju, a u programu učestvuju veliki broj udruženja, škola, vrtića i institucija.

Ovog puta otvaranje će obilježiti predavanje i rasprava, namjenjena onima, koji se trude da olakšaju život djece sa poteškoćama u razvoju i učenju. Ponosni smo da je u tim naporima prepoznat i rad CIVITAS-a. U ime našeg Obrazovnog centra, na temu “Dječija prava, inkluzija i unaprijeđenje demokratskih odnosa u društvu” govori predsjednik CIVITAS Upravnog odbora, Zdravko Šunkić.

 

Prethodni sadržajFestival dječijih prava u Srebreniku
Naredni sadržajCreative Writing Workshop with Professor Nick Ironside

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje