Bitno je riješiti problem

172
0

Dragi učenici, nastavnici i roditelji,

U toku su takmičenja “Projekt građanin/Ja građanin”. Svi timovi na takmičenju se predstavljaju s željom da pobjede i tako svoju općinu/opštinu i kanton/regiju predstavljaju na revijalnoj smotri. Kao i kod svih drugih takmičenja pobjednik ipak može biti samo jedna ekipa. No, bez obzira na plasman treba zadržati pozitivnu energiju i ustrajati u realizaciji predloženog plana akcija – sve do riješenja problema. Takav takmičarski duh pokazali su nam sarajevski srednjoškolci.

Prenosimo poruku profesora Smiljanića, voditelja vrijedne ekipe Gimnazije Obala, nakon proglašenja pobjednika na takmičenju održanom u subotu, 20.04.2013.

Igor Smiljanić – Bitno je riješiti problem
Ovogodišnje općinsko takmičenje održano je 20.4.2013. godine u prostorijama Osnovne škole “Vladislav Skarić”. Učenici Gimnazije Obala su bili izvanredni i osvojili drugo mjesto sa ukupno 715 bodova. Podsjećamo, tema koju su istraživali i prezentovali je “Mladi i volonterizam”. Prvo mjesto je zauzela ekipa Prve gimnazije koji su se predstavili sa temom “Reproduktivno zdravlje”, sa ukupno 734 boda. Našu školu su predstavljali učenici: Rahel Harms, Rijana Jusufbegović, Zulfo Hadžiomerović, Dženita Hasanović, Adna Subašić, Amna Tuzović, Alem Hamzić i Ajša Džindo.

“Iako smo bili svjesni konkurencije već uveliko smo se vidjeli na kantonalnom takmičenju. Ipak, malo nam je nedostajalo. Ali kao što neko reče :”Lift koji vodi do uspjeha je u kvaru, ali stepenice su uvijek dostupne”. Mi idemo dalje sa realizacijom našeg projekta jer pobjednici traže načine, a gubitnici razloge.” (SVAKA ČAST!)
Prethodni sadržajProjekt građanin/Ja građanin takmičenja
Naredni sadržajGoražde: Kako poučavati s ciljem razvoja ključnih kompetencija

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje