Brčko ljetni kamp 2012

191
0

Uz podršku Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade i ove godine bićemo u mogućnosti organizovati Brčko ljetni kamp, edukativno-zabavni program za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola iz cijele BIH.  Jedanaesti Brčko kamp održat će se u periodu od 29.06.2012. do 03.07.2012. Tema kampa je „Aktivizam mladih u školi i zajednici“  

Učesnici kampa su članovi pobjedničkih ekipa osnovnih i srednjih škola takmičenja „Projekt građanin/Ja građanin“. Njima će se pridružiti aktivni timovi volontera iz cijele države, koji su za učešće u programu kampa odabrani na javnom konkursu.

Petodnevni program kampa čine radionice iz oblasti jačanja omladinskog aktivizma, sportsko-zabavni program i drugi zanimljivi edukativni i zabavni sadržaji. Građani Brčko Distrikta imat će priliku upoznati se sa učesnicima kampa i njihovim pobjedničkim radovima na javnoj promociji koja je planirana drugi dan kampa, 30.06.2012. godine.

Organizaciju kampa, izjave učesnika i prve fotografije s ovog jedinstvenog obrazovnog programa pratite preko naše web stranice i Civitas Facebook profila. 

Prethodni sadržajInterkulturalni kamp (Jahorina, 08.-10.06.2012.)
Naredni sadržajMeđunarodna naučno-stručna konferencija “Izazovi teorije i prakse obrazovanja za demokratiju i ljudska prava u BiH“

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje