Brčko ljetni kamp 2019 – program kampa svečano će proglasiti otvorenim Charles Blake, šef Kancelarije Američke ambasade u Banjoj Luci

242
0

Dragi učenici, nastavnici i roditelji,
samo dva dana dijele nas od otvaranja 18. Brčko ljetnog kampa – CIVITAS Ljetne škole demokratije. Otvaranju programa prisustvovat će više od 350 učenika iz 38 škola koji dolaze iz svih dijelova zemlje.

Zadovoljstvo nam je najaviti da će program kampa svečano proglasiti otvorenim Charles Blake, šef Kancelarije Američke ambasade u Banjoj Luci.

Drugi dan kampa, svi učenici koje žele predstaviti ali i provjeriti svoje poznavanje engleskog jezika mogu se prijaviti za rad u radionici sa gospodinom Balkeom. O ambasadinim programima i izazovima za učenike i nastavnike moći ćete razgovarati i u radionicama sa mr.sci Rahelom Džidić, savjetnicom za obrazovanje Američke ambasade u Sarajevu.

Ljetni kamp održat će se u periodu od 17.06. do 21.06. na više lokacija u Distriktu Brčko. Program uključuje edukativne radionice, muzičko-zabavni program u Domu kulture, sportsko-zabavne aktivnosti i školu u prirodi na izletištu Brka, kao i akcije društveno-korisnog rada koje su pripremile škole domaćini programa, Tehnička i Peta osnovna škola.

Program je finansiran grant sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Vlade Sjedinjenih Američkih Država (Departmenet of State). Do 10% troškova kampa sufinansirano je kroz lokalni fond “Grant gradonačelnika” Vlade Brčko Distrikta.

 

Prethodni sadržajVlada Brčko Distrikta – partner programa Ljetne škole
Naredni sadržajDrugi redovni ispitni rok za polaganje teorijsko-metodičkog testa modularnog programa za nastavnike predmetne nastave građanskog obrazovanja

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje