Brčko ljetni kamp planiran od 29.06. do 03.07. – Evo kako možete prijaviti učešće

232
0
Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS planira i ove godine organizirati Brčko ljetni kamp – Ljetnu školu demokratije, u periodu od 29.06. do 03.07.2018. godine.
Ovogodišnji program za učenike osnovnih škola osmišljen je kroz edukativne radionice na temu stvaranja i jačanja partnerstva učenik-roditelj-škola, a za učenike srednjih škola na temu razvoja radnih navika i profesionalnih vještina kroz srednjoškolsku praksu. Uz radionice, za učenike su planirani i sportsko-zabavni sadržaji, kreativne laboratorije i akcije društveno-korisnog rada. Kao i prethodnih godina, kamp ima za cilj razviti i unaprijediti znanja i vještine učenika za aktivnu participaciju u procesima donošenja odluka.
Učenici tokom petodnevnog programa borave u hotelima u distriktu Brčko, osiguran im je smještaj na bazi punog pansiona, a uz tri obroka, osigurane su dvije dodatne užine i podjela flaširane vode. Učenici i nastavnici na kamp dolaze organiziranim prevozom, a organizator osigurava i prevoz unutar kampa koji vrše ovlaštene/licencirane firme za gradski prevoz, samo na vanrednim rutama i ekskluzivno za akreditovane učesnike našeg kampa.
Pravo učešća imaju pobjedničke i nagrađene ekipe praktične nastave školskog programa građanskog obrazovanja “Projekt građanin/Projekat Ja građanin”. Prijave za pobjedničke ekipe možete preuzeti u ovom članku, a ukoliko želite prijaviti i svoju ekipu za učešće uz ispunjen obrazac trebate nam poslati video poruku zbog čega baš vaš PG tim zaslužuje dolazak na kamp.
CIVITAS upućuje i interni poziv Mreži trenera, koji svoje učešće u ovom programu mogu prijaviti slanjem ispunjenog obrasca za trenere koji možete preuzeti u ovom članku.
Sve zainteresirane ekipe i treneri prijave šalju mailom na info@civitas.ba do 06.06.2018. godine.
Prethodni sadržajDodjela priznanja za školsku 2017./18. godinu
Naredni sadržajCIVITAS svečana akademija

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje