Certifikacija nastavnika: Kešić o rezultatima prvog pregleda prijava

226
0

Teorijsko-metodička instruktivna nastava Certifikacije, vrednuje sa 12 ECTS kredita, realizira u 80 kontakt sati predavanja i kod nastavnika razvija 31 kompetenciju za poučavanje sadržaja i primjenu nastavnih metoda predmetne nastave građanskog obrazovanja. Nastava završava pismenom provjerom znanja na kojoj kandidat za prolaz treba zadovoljiti minimalno 67%.

Programu certifikacije mogu pristupiti isključivo kandidati koji imaju završen II ciklusa studija i stekli su zvanje profesora ili završen opći četverogodišnji dodiplomski studij društveno-humanističkog usmjerenja (svršeni diplomanti) sa položenom pedagoškom grupom predmeta za rad u stručnim školama (profesori stručnih predmeta).

Dana 12.01.2017. CIVITAS je prihvatio 24 prijave pristigle putem javnog poziva za kandidate koji su u potpunosti zadovoljili tražene opće i posebne kriterije. Na dodatno razmatranje stavljena je prijava jedne kandidatkinje od koje će se tražiti dopuna dokumentacije zbog utvrđivanja opće stručnosti za rad u učionici (položena pedagoška grupa predmeta). Naknadno pristigle prijave (produženi rok) će biti razmatrane do 15.01.2017. kada ćemo utvrditi konačnu listu listu polaznika po osnovu javnog poziva.

Prihvaćene su i prijave 23 kandidata pristigle uz preporuku Pedagoškog zavoda Zeničko-Dobojskog kantona i 2 prijave pristigle uz preporuku Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za koje je utvrđeno da u potpunosti odgovaraju traženim općim i posebnim uvijetima.
Za prijave pristigle posredništvom drugih pedagoških zavoda tražena je dopuna dokumentacije kako bi se nedvojbeno utvrdilo da predloženi nastavnici odgovoraju ranije usaglašenom profilu kandidata za ovaj program stručnog usavršavanja.

CIVITAS Ured će biti u kontaktu sa svim prijavljenim kandidatima čiji će se status polaznika utvrditi u narednim danima, a imena kandidata novog ciklusa će biti i javno objavljena prije početka nastave.

Prethodni sadržajProfessor Thomas S. Vontz will join CIVITAS Certification Institute Expert Team
Naredni sadržajPrva odluka Komisije za Novi ciklus Certifikacije

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje