Certifikacija nastavnika – Rezultati drugog ispitnog termina

238
0

Zaključno sa 29.05.2015. program certifikacije nastavnika uspješno je završilo 48 polaznika do 2014. godine  i četiri (4) polaznika iz školske 2014./2015.

 

Uvjet svim polaznicima za sticanje statusa kandidata u programu Certifikacije bili su završen dodiplomski studij iz oblasti humanističkih nauka i položena pedagoška grupa predmeta (stečeno zvanje nastavnika/ice). Program je realiziran za dvije skupine polaznika – prvu su pohađali nastavnici/e koji su certifikacijom osposobljeni za izvođenje nastave građanskog obrazovanja u osnovnim školama, a drugu nastavnici/e koji će ovaj nastavni predmet predavati u srednjim školama. Program za osnovne škole čini 7, a program za srednje škole 12 modula koje predaju sveučilišni profesori/ice filozofije, metodike, pedagogije i prava s više javnih fakulteta u Bosni i Hercegovini. Polaznici generacije 2013./2014. do sada su imali tri, a polaznici generacije 2014./2015. dva ispitna termina za polaganje teorijsko-metodičkog testa na kojem za prolaz trebaju zadovoljiti 67%. Za dobijanje statusa certificiranog nastavnika/ice nakon položenog testa polaznici trebaju zadovoljiti praktikum portfolijo u kojem se uz njihov rad prate i ocjene savjetnika/ice prosvjetno-pedagoškog zavoda i učenika kojima nastavnik/ica predaje.

 

Zaključno sa današnjim danom status kandidata ima još 169 nastavnika/ica koji će teorijsko-metodičkom testu i/ili praktikumu moći pristupiti na sljedećem ispitnom roku u kolovozu/avgustu 2015. 

 

Za više informacija kontaktirajte naš tim:

Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava CIVITAS
Hamdije Čemerlica 6, 71 000 Sarajevo, BIH

Tel: (033) 261 415/416

ili nam pišite na adrese:

Zdravko Šunkić, zsunkic@civitas.ba (zdravkos@blic.net)

Ivana Kešić, ikesic@civitas.ba (ivannakesic@gmail.com

Prilog: 

Imena nastavnika/ica koji/e su do sada uspješno završili program certifikacije:

Rezultati-drugog-ispitnog-roka_Certifikacija-OS-SS

Prethodni sadržajCivitas i eTwinning
Naredni sadržajCIVITAS u školskoj 2014./15.

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje