Četrnaesta godišnja konferencija, Neum 2012

197
1

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava „CIVITAS“ u saradnji i uz finansijsku podršku Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade najavljuje održavanje četrnaeste godišnje konferencije pod nazivom „Poučavnje i učenje kroz građanski aktivizam“. Konferencija će se održati u periodu 28.-30.09.2012. u Neumu, hotel „Sunce“, a svečano otvaranje zakazano je za petak, 28.09.2012. sa početkom u 17:00 sati.

Na osnovu zaključaka prošlogodišnje konferencije Ambasada SAD-a u našoj zemlji je po prvi put otvorila natječaj i finansira 15 projekata saradnje između škola iz cijele BIH. Zbog mogućnosti proširenja ovog programa i iniciranja novih u narednom periodu poziv za učešće na konferenciji biće upućen predstavnicima svih interesnih grupa obrazovnog sistema/obrazovnih sistema u Bosni i Hercegovini.

Godišnja konferencija jedinstvena je prilika za edukatore, predstavnike obrazovnih vlasti, predstavnike civilnog sektora i stručnjake iz cijele zemlje da kroz zajednički rad ocijene stanje i perspektivu obrazovanja za demokratiju i ljudska prava, te da planiraju stručne i obrazovne programe koji će unaprijediti postojeći model odgoja i obrazovanja za aktivno građanstvo. Sadržaj plenarnih i paralelnih sesija biće fokusiran na iznošenje preporuka koje treba da unaprijede kvalitet u svim aspektima obrazovanja za demokratiju i ljudska prava, osiguraju održivost i efikasnost odgoja i obrazovanja za aktivno građanstvo.

Gost predavač konferencije je Kendra Wells, članica akademske zajednice Maryland Univerziteta i gošća Američke ambasade u Sarajevu. Područje stručnog interesovanja profesorice Wells su građanska participacija mladih ljudi, priznavanje njihovog statusa partnera u lokalnoj zajednici, omladinski aktivizam i poduzetništvo.

Prethodni sadržajProjekat “Osnaživanje mladih lidera na lokalnom nivou u BIH” – Održan trening trenera
Naredni sadržajObrazovna komponenta YERP projekta zapošljavanja i zadržavanja mladih u BIH – Sastanak Autorskog tima

1 KOMENTAR

 1. Želim da učestvujem na konferenciji u Neumu.AKTIVNA PROMOCIJA LJUDSKIH VRIJEDNOSTI I PRAVA
  Program „Aktivna promocija ljudskih vrijednosti i prava ” namjenjen je svim zainteresovanim za probleme saznajnog razvoja mladih i očekivanja su bila da će programske aktivnosti imati pozitivan efekat na razvoj socijalnih znanja i vještina neophodnih za konstruktivno ponašanje i da će ih učesnici primjenjivati u svakodnevnom životu prenositi drugima i tako mjenjati klimu u vršnjačkoj grupi, porodici i lokalnoj zajednici. Program je proveden 2008/9 u osnovnim i srednjim školama Mostara, Konjica,Stoca, Čapljine,Goražda, Foče i Trebinja
  Dr Jasna Bogdanović-Čurić
  Univerzitet Istočno Sarajevo
  Filozofski fakultet-katedra za psihologiju

  katedra za psihologiju

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje