Leah Pease, direktorica Ureda za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država svečano će proglasiti otvorenom Osamnaestu godišnju konferenciju

184
0

 

leah-peaseLeah Pease, direktorica Ureda za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država svečano će proglasiti otvorenom Osamnaestu godišnju konferenciju CIVITAS školskih programa građanskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Otvaranje programa planirano je u Kongresnoj sali hotela Sunce, Neum, u petak, 21.10.2016. sa početkom u 17:00 sati. Učesnicima će se tom prilikom obratiti i prof. dr. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, a očekujemo i uvodno obraćanje Adnana Husića, pomoćnika ministra Ministarstva civilnih poslova BiH.

Konferenciji će prisustvovati i Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-a u BIH, dr. Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Adis Muharemović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, Damir Žuga, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Mara Matkić, šefica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Odjela za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta, Ljubo Tomić, tajnik Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, dr. Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske, Dina Borovina, direktorica Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo, Dika Makota, direktorica Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Ejub Alagić, direktor Pedagoškog zavoda Unsko-sanskog kantona i trinaest savjetnika i inspektora entitetskih i kantonalnih ministarstava obrazovanja. Najavljen je i dolazak Maje Stojkić, direktorice Agencije za predškolsko, osnovo i srednje obrazovanje APOSO i Marije Naletilić, šefice sektora za razvoj Zajedničkih jezgri nastavnih planova i programa.

U stručnom dijelu programa o sadržaju i metodici građanskog obrazovanja, kao i stanju, potrebama i izazovima školskih programa i pristupa za razvoj interpersonalnih i građanskih kompetencija kod djece govore prof.dr. Mile Ilić, Filozofski fakultet Banja Luka, prof.dr. Ranko Božičković, prorektor za nastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prof.dr. Lejla Kafedžić i mr. Sandra Bjelan-Guska, Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu i prof.dr. Izudin Hasanović, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Njima će se u programu plenarnih prezentacija i paralelnih sesija pridružiti i kolege profesori i asistenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na osnovu javnog poziva za dostavljanje autorskih radova i prema evidenciji o uspjehu u radu ostvarenom u školskoj 2015./16. godini odabrano je 79 nastavnika osnovnih i srednjih škola koji će također raditi na izvođenju preporuka ovogodišnje konferencije. Rad konferencije pratiti će predstavnici CIVITAS Studentske Mreže i predstavnici organizacija civilnog društva.

Prethodni sadržajPoziv učenicima srednjih škola učesnicima Brčko ljetnog kampa 2016
Naredni sadržajMONKS potvrdio: Ministar Hadžović će se obratiti na otvaranju Osamnaeste godišnje konferencije

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje