CIVITAS najavljuje osamnaesti Brčko ljetni kamp

300
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i u partnerstvu sa Vladom Brčko Distrikta najavljuje Osamnaesti Brčko ljetni kamp – Ljetnu škole demokratije koja će se održati u periodu od 17.06. do 21.06. u Distriktu Brčko.

Kao i prethodnih godina, CIVITAS će učenicima osnovnih i srednjih škola – učesnicima Brčko ljetnog kampa ponuditi različite sadržaje edukativnog, kulturnog i sportskog karaktera. Učenici osnovnih škola će steći znanja i razviti vještine koje su im potrebne da bi dali svoj doprinos očuvanju životne sredine i zagovarali odgovornije politike koje služe očuvanju i racionalnom korištenju prirodnih resursa, zaštiti posebno ugroženih biljnih i životinjskih vrsta. Učenici će predložiti programe i akcije koje će, u saradnji sa drugim školama u svojoj lokalnoj zajednici, realizirati nakon kampa. Njihove starije kolege, učenici srednjih škola, će analizirati, ukazati na nedostatke i dati prijedloge unaprijeđenja postojećih politika i programa srednjoškolskih praksi i poticanja omladinskog poduzetništva.

Pored navedenih edukativnih radionica, učenici će uživati u mnogobrojnim sportsko-zabavnim aktivnostima.

Na kamp svi učesnici dolaze organiziranim prevozom, imaju hotelski smještaj i osigurane sve dnevne obroke. Vanrednom linijom će za učesnike biti osiguran prevoz unutar kampa.

Za prijavu učešća škole pobjednice „Projekt građanin/Ja građanin“ trebaju dostaviti ispunjen prijavni obrazac i pripadajuće izjave roditelja/staratelja. Ove dokumente možete preuzeti u prilogu:

Bosanski jezik Hrvatski jezik Srpski jezik

Alem Hamzić, CIVITAS BIH

Prethodni sadržajFinalna smotra 2019 – obraćanje američkog ambasadora u BiH Erica Nelsona učesnicima Finalne smotre 2019
Naredni sadržajJavni poziv za učešće u programu Brčko ljetnog kampa – Ljetne škole demokratije

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje