Civitas poklonio školama udžbenike

180
0

„Ministarstvo prosvjete i kulture podržava svaki oblik komunikacije i saradnje koji omogućavaju da obrazovanje u Republici Srpskoj bude u skladu sa evropskim tendencijama, da bi rasteretili učenike suvišnog gradiva“, rekao je ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija na prijemu povodom donacije udžbenika za osnovne i srednje škole u Srpskoj koje su pretrpjele štetu u ovogodišnjim poplavama.

Donaciju je obezbijedio Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas, uz podršku američke Ambasade u BiH, a prijem je organizovan u šamačkoj Osnovnoj školi „Šamac“.

Ministar Mutabdžija je podsjetio da je Civitas prije šest godina predložio izmjenu nastavnog plana, kojom je predviđeno da se u osnovno i srednje obrazovanje uvede nastavni predmet „Osnovi demokratije“.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović potvrdio je da su inspektori Zavoda redovni učesnici seminara i manifestacija koje organizuje Civitas.

Civitas je obezbijedio 4.500 udžbenika „Osnovi demokratije“ za osnovnu školu, 3.850 udžbenika „Demokratija i ljudska prava“ za srednju školu i 4.500 komada didaktičko-metodičkog materijala za nastavnike „Ja građanin“ za potrebe poplavljenih škola u Republici Srpskoj.​

(preuzeto sa web stranice Vlade Republike Srpske)

Prethodni sadržajU TIJEKU: Program pomoći i donacije školama u BiH zahvaćenim poplavama
Naredni sadržajUdžbenici donirani i na području Unsko- sanskog Kantona

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje