CIVITAS Program Certifikacije 2022

302
0

Ove godine program modularne obuke predmetnih nastavnika građanskog obrazovanja sa završnom pismenom provjerom znanja, priznate i kao program certifikacije, organizovan je u hibrdnom formatu, kombinacijom online sadržaja i susreta uživo.

Program certifikacije je započeo u ponedjeljak, u Sarajevu, u hotelu Hollywood na Ilidži uz strogo poštivanje svih epidemioloških mjera. instruktivna nastava u izravnom/direktnom kontaktu, odnosno tradicionalni susret u realnom vremenu i prostoru se završava danas, te se dalji rad sa nastavnicima nastavlja u online formatu.

Ovogodišnjem programu certifikacije pristupilo je 39 nastavnika_ca iz cijele zemlje, koji u osnovnim i srednjim školama poučavaju predmetnu nastavu građanskog obrazovanja. Na samom početku programa, atašeica za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkin Država u BiH, Christiane Carroll, je putem video poruke poželjela dobrodošlicu polaznicima uz čestitku svima koji su izabrani za učešće u ovogodišnjem Institutu certifikacije. Posebno se zahvalila svim ministarstvima obrazovanja i pedagoškim zavodima na pružanju podrške.

„Sjedinjene Američke Države sa zadovoljstvom podržavaju ovaj Institut i pružaju podršku građanskom obrazovanju u Bosni i Hercegovini, zajedno sa Civitas timom, već više od 20 godina. Građansko obrazovanje donosi korist učenicima, zajednicama i, konačno, zemlji u cjelini. Pomaže u pripremi mladih ljudi za odgovornu ulogu građana, boljem razumijevanju koncepata, kao što su socijalna pravda, tolerancija, različitost, jednakost i ljudska prava“, istaknula je Carroll.

Prethodni sadržajProgram certifikacije: Javni poziv za nastavnike i nastavnice predmetne nastave građanskog obrazovanja
Naredni sadržajNije dovoljno sjećati se

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje