Deset godina Brčko ljetnog kampa

172
0
Deset godina Brčko ljetnog kampa
Deset godina Brčko ljetnog kampa

310 učenika i nastavnika ovog ljeta u programu kampa uče o interkulturalizmu i nenasilnoj komunikaciji

Deset godina Brčko ljetnog kampa
Deset godina Brčko ljetnog kampa
Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava „CIVITAS“ i Ured za odnose s javnošću Američke ambasade organizuju jubilarni, deseti Brčko ljetni kamp u periodu od 29.06.2011. do 03.07.2011.godine. Učesnici kampa su učenici i nastavnici, osnovnih i srednjih škola i predstavnici udruženja nacionalnih manjina. Organizatori očekuju 310 učesnika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Petodnevni program kampa čine radionice na temu Interkulturalizam i sportsko-zabavni program kojim će se obilježiti jubilej Brčko ljetnog kampa. Organizaciju kampa podržali su Ured gradonačelnika i Odjel za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta, a partner projekta je lokalna nevladina organizacija PRONI.

Program „Brčko ljetni kamp“ zasniva se na povezivanju mladih ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i tradicionalno se održava u Brčkom. Cilj kampa je povezati mlade ljude i pomoći im da ovladaju znanjima o demokratiji, ljudskim pravima i interkulturalizmu. Kroz program kampa učesnici će razviti vještine nenasilne komunikacije i timskog rada. Očekujemo da će se 60% učesnika pridružiti Mreži mladih Civitasa i nastaviti rad i druženje sa kolegama iz cijele države a sve s ciljem jačanja tolerantnosti i demokratičnosti lokalnih zajednica.

Prethodni sadržajSmotra malih građana
Naredni sadržajBrčko ljetni kamp 2011

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje