Dr. Marcie Taylor – Thoma sa domaćim stručnjacima priprema nove programe stručnog usavršavanja za nastavnike

262
0

U Bosni i Hercegovini trenutno boravi međunarodna stručnjakinja za građansko i inkluzivno obrazovanje, dr. sci. Marcie Taylor – Thoma iz CIVITAS Centra za građansko obrazovanje u Sjedinjenim Američkim Državama.
Dr. Thoma sa domaćim stručnjacima priprema nove programe stručnog usavršavanja za nastavnike, saradnike u nastavi i stručne saradnike Civitas školskih programa građanskog obrazovanja.

Ova stručnjakinja za građansko obrazovanje i inkluziju u našoj će zemlji boraviti naredne dvije sedmice i voditi dva trening programa: prvi za trenere sudija Projekt građanin/Ja građanin i drugi, Trening nastavnika za inkluzivni pristup nastavi građanskog obrazovanja u inkluzivnoj učionici.

Obuci za trenere sudija Projekt građanin/Ja građanin, koja će trajati od 07.-09.02.2020., prisustvovat će 30 profesora, nastavnika – mentora i predstavnika obrazovnih vlasti (inspektora – prosvjetnih savjetnika) koji će nakon ove inicijalne obuke, uz podršku CIVITAS-a, raditi na prenošenju znanja sudijskim timovima koji će suditi takmičenja „Projekt građanin“.

Nastavnici koji će prisustvovati Obuci za inkluzivne prakse u poučavanju sadržaja predmetne nastave građanskog obrazovanja od 14.-16.02.2020. će biti obučeni da prilagođeni sadržaj, inkluzivni pristup nastavi u učionici za građansko obrazovanje, kao i novi format udžbenika prilagođen djeci sa smetnjama u razvoju predstave drugim nastavnicima. Planirano je da lokalne obuke za 600 nastavnika iz osnovnih i 300 nastavnika iz srednjih škola širom zemlje vode treneri obučeni na ovom programu.

Prethodni sadržajCETI 2020.: Rezultati završne provjere znanja
Naredni sadržajTrening trenera za Projekt građanin/Ja građanin sudije sa dr. Marcie Taylor-Thoma

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje