Druga konferencija Mladih snaga

194
0
Druga konferencija Mladih snaga
Druga konferencija Mladih snaga

U periodu 19.-21. Marta 2010. Godine u Banjaluci je održana Druga konferencija Civitas Mladih snaga na kojoj je učestvovalo 150 lidera starosti od 16 do 25 godina iz cijele države. Na svečanom otvaranju koje je bilo održano u petak, 19.03.2010. u 17:00 sati učesnicima su se obratili predstavnici Komisije za koordinaciju pitanja mladih pri Vijeću Ministara BiH i predstavnici Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

Projekat „Mlade snage“ je jedinstven volonterski program koji podstiče mlade ljude da u svojim lokalnim zajednicima rješavaju probleme iz četiri oblasti omladinske politike: Obrazovanje i informatizacija, Zdravstvo, Zapošljavanje i Socijalna politika. Mladi lideri će uz pomoć svojih lokalnih saradnika istraživati probleme, ispitivati mjere javne politike, predlagati rješenja i provoditi akcije s ciljem unaprijeđenje položaja mladih u njihovim lokalnim zajednicama.

Na drugoj konferenciji Mlade lideri su izvještavali o dosadašnjem radu i planiranim aktivnosti za predlaganje izmjena i dopuna postojećih mjera javne politike. Drugi dan konferencije lideri su radili na razvoju interpersonalnih vještina, posebice vještina javnog nastupanja, govorništva i vođenja tima. U sklopu kreativnih radionica učesnici su osmislili pjesma, logotip i plesna koreografija projekta, koji su prezentovali na zatvaranju konferencije, u nedjelju, 21.03.2010. godine.

Prethodni sadržajEdukacija za mlade lidere
Naredni sadržajNajava Finalne smotre

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje