Drugi stručni panel: Politička participacija

102
0

Uvodničari drugog stručnog panela 22. Godišnje konferencije CIVITAS školskih programa građanskog obrazovanja bili su prof.dr Damirka Mihaljević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i dr.sci Ahmed Omerović, ministar obrazovanja Vlade Kantona Tuzla.

Profesorica Mihaljević predstavila je rezultate ispitivanja političkog interesa studenata Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, te pojasnila u kojoj i kakvoj su vezi građanske kompetencije mladih, njihov kritički odnos prema radu vlasti i razina političkog interesa s razinom političke pismenosti i participativne demokratske političke kulture pojedinca i društva.

Ministar Omerović osvrnuo se na svoje bogato radno iskustvo u učionici građanskog obrazovanja i govorio o značaju praktične nastave “Projekt građanin/Ja građanin” u osposobljavanju učenika za političku participaciju u demokratskom društvu, te istakao značaj stručnog osposobljavanja i permanentnog stručnog usavršavanja nastavnika za poučavanje nastavnih sadržaja građanskog obrazovanja.

Prethodni sadržaj22. CIVITAS Godišnja konferencija
Naredni sadržajPosljednji stručni panel 22. Godišnje konferencije

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje