Dvanaesti Brčko ljetni kamp – Brčko, 26.-30. juni/lipanj 2013.

153
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava „CIVITAS“ u saradnji sa Uredom za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu najavljuje održavanje dvanestog ljetnog kampa – ljetne Škole demokratije koja će se održati u Brčkom, u periodu od 26.06.2013. do 30.06.2013.

Tema ovogodišnje ljetne škole je „Mediji i društveni akativizam“. Petodnevni edukativni program čine radionice za učenike i nastavnike, radne vježebe i praktični rad, te sportsko-zabavni program. Pravo učešća na kampu imaju:
– Pobjednički timovi takmičenja „Projekt građanin/Ja građanin“ (učesnici Finalne smotre)
– Pobjedničke timovi konkursa za izbor uspješne kampanje javnog zagovaranja (timovi koji su uspjeli realizirati akcioni plan – plan razreda)
– Pobjednički tim srednjoškolaca na konkursu „Mi Cyber građani“

Sposobnost razumnog i odgovornog uključivanja u javni život i događaje je nešto što se treba naučiti. Znanja, vještine i stavove odgovornih građana učimo i izgrađujemo kroz predmet građanskog obrazovanja, no programi neformalnog obrazovanja poput ljetnog kampa omogućavaju nam razmjenu iskustva i zajednički rad na jačanju demokratičnosti i tolerantnosti našeg društva.

Brčko ljetni kamp omogućava mladim ljudima i njihovim nastavnicima/profesorima da kroz interaktivne radionice i zajednički rad s vršnjacima/kolegama iz cijele Bosne i Hercegovine unaprijeđuju svoja znanja i vještine potrebne za aktivno uključivanje u procese donošenja odluka u svim oblastima društvenog, političkog i ekonomskog života na svim nivoima vlasti.

 

Prethodni sadržajUpute za učesnike Finalne smotre programa “Projekt građanin/Ja građanin” 2013.
Naredni sadržajJavni poziv timovima PG školskih takmičenja

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje