Finalna smotra Projekta Građanin

194
0

300 učenika osnovnih i srednjih škola u poslaničkim klupama Parlamenta BIH

U subotu, 14. 05. 2011.godine u Velikoj Sali Parlamentarne Skupštine BIH sa početkom u 13:00 sati održat će se Finalna smotra Projekta Građanin. Na smotri će se predstaviti oko 300 učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Brčko Distrikta, svih kantona Federacije BiH i regija Republike Srpske.

Organizator događaja, Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS ovim će obilježiti 15 godina rada na polju promocije, praćenja i unaprijeđenja građanskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Tim povodom specijalni gosti smotre biće Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Damir Mašić, ministar obrazovanja i nauke Federacije BIH i Janet Miller, direktorica Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u BIH.

Domaćin programa je Direkcija za evropske integracije BIH, a u ime domaćina prisutnima će se obratiti Nevenka Savić, direktorica Direkcije.

Projekt Građanin praktični je dio nastave građanskog obrazovanja koji omogućava upoznavanje učenika sa stvarnim praktičnim metodama i procedurama donošenja odluka koje su od interesa za razvoj zajednice. Ovaj program pomaže učenicima da razviju praktične sposobnosti i steknu potrebna znanja za odgovorno učestvovanje u javnom, društvenom životu, da razviju djelotvorne i kreativne sposobnosti komuniciranja, da izgrađuju sopstvene stavove i samopouzdanje pri korištenju prava i odgovornosti. Zahvaljujući Projektu Građanin učenici su incirali usvajanje, izmjene i dopune zakona i brojne konkretne promjene u zajednicama koje su unaprijedile položaj mladih i drugih građana.

Prethodni sadržajUčenici osnovnih škola u Sarajevu obilježili Svjetski dan Roma
Naredni sadržajNajava potpisivanja Memoranduma o saradnji sa Univerzitetom Tuzla

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje