Finalna smotra

165
0
Finalna smotra
Finalna smotra

Pobjednički timovi kantonalnih / regionalnih takmičenja imali su priliku prezentirati svoje portofolije na Finalnoj smotri koja se održala u Sarajevu 15. i 16. maja 2010 godine. To je bila jedinstvena prilika za mlade iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine da se bolje upoznaju i međusobno podijele iskustva koja su stekli tokom višemjesečnog rada na programu. Na Finalnoj smotri učestvovalo je 15 osnovnih (u Kantonu 10 nije bilo takmičenja ove godine) i 15 srednjih škola koji su radili na identifikaciji i riješavanju problema javne politike u svojim zajednicama.

Direkcija za evropske integracije BiH, kao i ranijih godina, iskazala je punu podršku, te je i ove godine bila domaćin Finalne smotre “Projekta građanin”. Učesnicima Finalne smotre obratila se i g-đa Nevenka Savić, direktorica Direkcije za evropske integracije, koja je naglasila da je promocija ideja i vrijednosti kao što su sloboda, mir, demokratija, vladavina prava i poštivanje ljudskih prava od velike važnosti za BiH, jer su to vrijednosti za koje se teži da postanu dio trajnog nasljeđa Bosne i Hercegovine.

Finalnoj smotri prisustvovali su i predstavnici Američke ambasade u BiH, Centra za građansko obrazovanje, Calabasas, California, Direkcije za Evropske integracije, kantonalni i entitetski ministri obrazovanja, članovi Parlamenta BiH, te mnogobrojni gosti iz BiH.

I ove godine učesnici “Projekta Građanin” su tokom prezentacije svojih postignuća pokazali da su napravili konkretne promjene u svojim školama, lokalnim zajednicama, inicirali usvajanje i izmjene mnogih zakona na svim nivoima vlasti.

Kao dugogodišnjem prijatelju Civitas-a i Bosne i Hercegovine, g-dinu Charles Quiglay, direktoru Centra za građansko obrazovanje, California, USA, američki ambasador u Sarajevu je dodjelio izuzetno priznanje za kulturnu diplomatiju. U ime američkog ambasadora u BiH, priznanje je uručila g-đa Janet Miller, direktorica ureda za odnose sa javnošću.

Prethodni sadržajKonkurs na temu “Iznenadimo vlast”
Naredni sadržajInterkulturalne radionice mladih Mostara

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje