Godišnja konferencija 2019 – Javni poziv

338
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji najavljuje 21. godišnju konferenciju posvećenu temama iz oblasti građanskog obrazovanja. Tradicionalno, učesnici ovog programa su ministri obrazovanja, direktori pedagoških zavoda, prosvjetno-pedagoški savjetnici i inspektori, univerzitetski stručnjaci i nastavnici koju poučavaju sadržaje ove nastavne oblasti.

Ovogodišnja konferencija će se održati za vikend 04.-06. oktobra/listopada 2019. u Banjoj Luci. Detalji programa biće poznati početkom nove školske godine. Svi zainteresirani nastavnici CIVITAS Mreže učešće mogu prijaviti putem ovog javnog poziva:

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji s Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji najavljuje 21. godišnju konferenciju posvećenu temama iz oblasti građanskog obrazovanja, koja će se održati za vikend 04.-06. oktobra/listopada 2019. u Banjoj Luci.

Tim povodom objavljujemo

JAVNI POZIV

za učesnike i izlagače CIVITAS godišnje konferencije

Putem ovog javnog poziva prijavljujete se za program CIVITAS godišnje konferncije koja će se održati za vikend 04.-06. oktobra/listopada 2019. u statusu:

 • Učesnik/Sudionik programa
 • Izlagača stručnog panela

Za status učesnika mogu se prijaviti svi članovi CIVITAS Mreže edukatora (profesori, nastavnici, odgajatelji, pedagozi). Kriterij koji će se uzimati u obzir prilikom odabira su:

 • izvođenje predmetne nastave građanskog obrazovanja u svojstvu certificiranog profesora/nastavnika u školskoj 2018./19. godini (i ranije)
 • poučavanje sadržaja građanskog obrazovanja u predškolskim ustanovama i interdisciplinarno u razrednoj nastavi u svojstvu obučenog odgajatelja/vaspitača i nastavnika razredne nastave u školskoj 2018./19. godini (i ranije)
 • koordinacija CIVITAS aktivnostima u školi i zajednici (takmičenja, vannastavne aktivnosti, obuke i drugi CIVITAS programi na lokalnim nivou) u školskoj 2018./19. godini
 • angažman u svojstvu predavača, trenera ili mentora u drugim CIVITAS programima u školskoj 2018./19. godini
 • CIVITAS zvanične pohvale i priznanja u prethodnoj školskoj godini.

Svi zainteresirani nastavnici prijaviti se mogu pismenim putem, slanjem e-mail na adresu info@civitas.ba u kojem će, prema gore navedenom kriteriju, navesti svoj angažman u nastavi i drugim CIVITAS aktivnostima u školi i zajednici.

Rok za slanje prijava je ponedjeljak, 16.09.2019. do 17:00 sati.

Napomena: prijave proslijeđene putem društvenih mreža ili na neke druge CIVITAS adrese elektronske pošte neće se uzeti u razmatranje.

Za status izlagača mogu se prijaviti svi univerzitetski stručnjaci, istraživači, nastavnici, odgajatelji i pedagozi slanjem radova na jednu od tri naznačene teme:

 • Poučavanje ciklusa javne politike u učionici građanskog obrazovanja – izazovi i nabolje prakse za prevazilaženje izazova
 • Interaktivno poučavanje o demokratiji i ljudskim pravima u inkluzivnoj učionici
 • Utjecaj demokratske klime i kulture škole na postignuća učenika u nastavni građanskog obrazovanja
 • Postignuća učenika u nastavi građanskog obrazovanja i njihov građanski aktivizam u školi i zajednici

Sažetke radova potrebno je slati na adresu elektronske pošte info@civitas.ba do 02.09.2019.

Od autora čiji su radovi na osnovu dostavljenog sažetka prihvaćeni organizator će tražiti dostavljanje cjelovitog rada najkasnije do 18.09.2019.

Prethodni sadržajDrugi redovni ispitni rok za polaganje teorijsko-metodičkog testa modularnog programa za nastavnike predmetne nastave građanskog obrazovanja
Naredni sadržajУченици СШЦ “Петар Кочић” из Зворника представили свој пројекат Ја грађанин

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje