Godišnja konferencija, Neum 2017. – Prvi javni poziv

215
0

Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava CIVITAS
Organizacioni odbor Godišnje konferencije
Kontakt: Ivana Kešić, CIVITAS program manager
E-mail za dostavljanje radova: info@civitas.ba

 

Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava CIVITAS najavljuje održavanje redovite godišnje konferencije posvećene temama iz oblasti građanskog obrazovanja koja se tradicionalno održava u Neumu, na početku svake školske godine. Tema ovogodišnje konferencije je „Razvoj interpersonalnih i građanskih kompetencije za odgovorno djelovanje građana i društvene promjene – od teorije do prakse“ (radni naziv).

Kao i prethodnih godina, konferenciju organizira CIVITAS uz potporu i u suradnji s Uredom za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BIH. Sudionici konferencije su univerzitetski profesori, ministri obrazovanja, predstavnici agencija za obrazovanje, direktori pedagoških zavoda, prosvjetno-pedagoški inspektori i savjetnici za nastavni predmet građanskog obrazovanja, profesori i nastavnici koji izvode nastavu građanskog obrazovanja u osnovnim i srednjim školama, na različitim studijskim programima javnih fakulteta i odgajatelji predškolskog programa građanskog odgoja i obrazovanja.

Sadržaj konferencije podjeljen je na izvještavanje o stanju i perspektivi školskih programa građanskog obrazovanja koje vode organizatori s partnerima – ministarstvima, pedagoškim zavodima, agencijama i odjelima za obrazovanje u BIH. Središnji program konferencije predviđen je za predstavljanje stručnih i znanstvenih radova, a konferencija završava primjerima iz prakse koje će predstaviti nastavnici i odgajatelji, te izvođenjem preporuka za kontinuriano praćenje i unaprijeđenje školskih programa građanskog obrazovanja.

U prvom javnom obraćanju povodom održavanja Godišnje konferencije CIVITAS objavljuje

POZIV ZA DOSTAVLJANJE STRUČNIH I ZNANSTVENIH RADOVA

Pravo sudjelovanja u ovom javnom pozivu imaju univerzitetski profesori, svršeni doktoranti i magistranti za teme iz oblasti sadržaja i metodike školskih i univerzitetskih programa građanskog obrazovanja, kao i stručnjaci za programe cjeloživotnog učenje i razvoj interpersonalnih i građanskih kompetencija djece i odraslih.

Teme za dostavljanje radova:

  • Podsticanje stvaralačkog ispoljavanja učenika kroz predmetnu nastavu Građanskog obrazovanja
  • Uloga nastavnog predmeta Građanskog obrazovanja u stvaranju društvene kohezije, promoviranju nanasilne komunikacije i jačanju odgovornog građanstva
  • Status nastavnog predmeta Građanskog obrazovanja i korelacija sa drugim nastavnim sadržajima
  • Međupredmetni pristup u provedbi obrazovanja za interpersonalne i građanske kompetencije
  • Percepcija o potrebnim kompetencijama svršenih diplomanata nastavničkih smjerova i oblici kontinuirane potpore stručnom usavršavanju nastavnika

Kategorizacija radova

  • izvorni znanstveni rad – sadrži do sada još neobjavljene rezultate izvornih znanstvenih istraživanja
  • pregledni znanstveni rad – sadrži izvoran, sažet i kritički prikaz jednog područja u kojem autor i sam sudjeluje, te daje svoj doprinos s obzirom na već objavljene radove
  • stručni rad koji sadrži korisne priloge iz struke i za struku, a ne mora predstavljati izvorno istraživanje

Sažetci i radovi trebaju biti napisani u Microsoft Wordu. Radove i sažetke pripremiti na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku uz mogućnost dostavljanja abstrakta i na engleskom jeziku, u Arial fontu, veličine 11 pts. Na istoj stranici sa sažetkom navesti puna imena autora, zvanje/a i kontakt podatke. Sažetak rada završava izjavom autora kojom dopušta objavljivanje sažetka u biltenu Godišnje konferencije i prihvata obvezu pripreme i prezentacije sažetka rada u programu godišnje konferencije u terminu koji će biti naknadno dogovoren s organizatorom/ima.

Radovi se dostavljaju elektronskom poštom mailom na adresu info@civitas.ba

Rok za dostavljanje radova je srijeda, 30.08.2017. do 17:00 sati po lokalnom vremenu.

Prethodni sadržajDrew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD u BiH svečano proglasio otvorenom Ljetnu školu demokratije – Brčko ljetni kamp 2017.
Naredni sadržajNajavljujemo program godišnje konferencije građanskog obrazovanja – Neum 2017.

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje