Godišnja konferencija: Zatvoren konkurs za dostavljanje radova

230
0

Dana 25.09.2015. godine u 16:00 sati zatvoren je konkurs za izbor autorskih radova koji će biti predstavljeni u programu Godišnje konferencije posvećene temama iz oblasti građanskog obrazovanja. Komisija za izbor radova koji će biti predstavljeni na konferenciji prihvatit će one radove koji se mogu dovesti u vezu s ranije naznačenim temama:

– Obrazovanje za aktivno i odgovorno građanstvo, ključne kompetencije i cjeloživotno učenje- Obrazovanje za aktivno i odgovorno građanstvo u stručnim školama- Stručno usavršavanje i profesionalni razvoj nastavnika- Inkluzija i građansko obrazovanje- Upotreba novih medija i savremene tehnologije u nastavi građanskog obrazovanja.

Kod izbora radova Komisija će uzeti u obzir:

  • autorstvo, korištene izvore i kompetentnost autora (pregled rada i priložene biografije)
  • inovativnost u pristupu; predstavljanje novih sadržaja ili novog metodološkog pristupa, eksperimentalne ili praktične nastavne metode
  • razrađenost teme i preglednost sadržaja

Komisija zadržava pravo tražiti od autora izmjene i dopune rada kao i odobriti izlaganje jednog dijela rada zbog ograničenog vremena trajanje paralelne sesije u slučaju da je autor podjelom rada u poglavlja i sekcije ostavio mogućnost za takav izbor sadržaja za prezentaciju.

Podsjećamo, Godišnja konferencija će se održati u Neumu, za vikend 16.-18. oktobra/listopada 2015. a planirano je da učešće uzme 120 nastavnika, odgajatelja, stručnjaka, istraživača i predstavnika obrazovnih vlasti iz cijele države. Tema konferencije je „Učešće u demokratiji: Aktivno učenje u učionici, školi i zajednici“ pa se od učesnika očekuje da daju svoje prijedloge za unaprijeđenje ne samo sadržaja i metodike nastave građanskog obrazovanja već i demokratizacije odnosa unutar školske zajednice. Uz autore odabranih radova, učesnici konferencije će biti i predstavnici resornih ministarstava obrazovanja i pedagoških službi koji prate nastavni proces građanskog obrazovanja i nastavnici koji su postigli zapažene rezultate u izvedbi nastave građanskog obrazovanja što će biti procjenjeno na osnovu rezultata postignutih na „Projekt građanin/Ja građanin“ takmičenju, u projektu „Demokratske škole“ i kroz ocjenu kantonalnog/regionalnog koordinatora CIVITAS programa.

Rezultati konkursa bit će poznati do srijede (30.09.2015.) a konačan spisak učesnika konferencije će biti zaključen dana 10.10.2015.

Za više informacija kontaktirajte nas na info@civitas.ba ili pozivom na brojeve 033 261 415/416.

Za uvid u ocjenu rada na ikesic@civitas.ba i ivannakesic@gmail.com

Prethodni sadržajPovodom Međunarodnog dana demokracije
Naredni sadržajOdluka o izboru najdemokratičnije škole biće poznata 17.10.2015. godine

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje