Inoviranje postojećih didaktičko-metodičkih materijala za nastavnike

334
0

CIVITAS tim stručnjaka i praktičara započeo je rad na inoviranju postojećih didaktičko-metodičkih materijala za nastavnike koji se odnose na razrednu i praktičnu nastavu građanskog obrazovanja u osnovnoj i srednjoj školi.

Priručnik za razrednu nastavu predstavit će poučavanje sadržaja građanskog obrazovanja u ranom odgoju i obrazovanju, u inkluzivnoj učionici razredne nastave osnovne škole. Obrađuje poučavanje 4 bazična koncepta „Autoritet“, „Pravda“, „Privatnost“ i „Odgovornost“ kroz sadržaje odjeljenske zajednice i kroskurikularno, kroz druge nastavne sadržaje u razrednoj nastavi, cijelo vrijeme insistirajući na inkluzivnim aktivnostima u odjeljenju koje pohađa tipičan učenik s poteškoćama u učenju i razvoju zajedno s drugim učenicima koje u tom smislu možemo voditi kao „prosječne“ učenike.

Priručnik za praktičnu nastavu odnosi se na „Projekt građanin/Projekat Ja građanin“ sadržaj u predmetnoj nastavi građanskog obrazovanja u osnovnim i srednjim školama. Dodatno, za ovaj će program praktične nastave biti predstavljen i Priručnik za učenike.

Nakon predstavljanja priručnika, pristupit ćemo i pripremi prvih online obuka i za ova dva programa, koje će biti dostupne isključivo u online formatu, na novoj Platformi Civitas E-učionice od oktobra 2020.

Inoviranje didaktičko-metodičkih priručnika i razvoj obuka za nastavnike finansirani su grant sredstvima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i za edukatore u BIH će biti dostupni potpuno besplatno, otvoreni za nastavnike razredne i predmetne nastave, asistente u nastavi i pedagoge.

Prethodni sadržajIvana Kešić: Civitas E-učionica
Naredni sadržajIvana Kešić za Jutarnji program TVSA

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje