Interkulturalne radionice mladih Mostara

137
0

U subotu 05.06.2010.g. će se u Mostaru u prostorijama Nanson dijalog centra u Mostaru održati interkulturalne radionice koje će okupiti srednjoškolce iz svih srednjih škola u Mostaru.

„Interkulturalne radionice mladih Mostara“ je projekt koji organizira Mreža Mladih Civitas zajedno sa učesnicima projekta Mladih Snaga u Mostaru. Jedan od ciljeva radionica je promicanje nenasilja, tolerancije i interkulturalnog dijaloga.

Na ovaj način, učenici će imati priliku bolje se upoznati, družiti, ali i naučiti nešto o drugim kulturama i tradicijama, te kreirati akcijski plan za povećanje tolerantnosti i demokratičnosti svoje zajednice.

Jačanje tolerancije i povezivanje mladih u BiH, Civitas postiže putem zajedničkih obrazovnih projekata koji se realiziraju kroz redovite nastavne kurikulume, sastanke, seminare, natjecanja, kampove i radionice, a naša je želja kroz projekt interkulturalnih radionica djelovati na povećanje svijesti o uvažavanju i prihvaćanju različitosti.

Za sva dodatna objašnjenja i informacije kontaktirajte Lorenu Musu, Lokalnog koordinatora Mreže mladih Civitas u Mostaru, mailom na adresu lorena_mo@msn.com ili pozivom na broj 063 921 043.

Prethodni sadržajFinalna smotra
Naredni sadržajPolaganje završnog ispita programa certifikacije

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje