Izazov za mjesec august: Primjeri pozitivne prakse

165
0
CIVITAS Bosne i Hercegovine u #Izazovu za mjesec august/kolovoz poziva nastavnike razredne i predmetne nastave, profesore opće obrazovnih i stručnih predmeta da dostave radove o postojanju dobrih praksi učenja i poučavanja za aktivno i odgovorno demokratsko građanstvo.
Radovi mogu obuhvatiti primjere iz prakse u oblastima:
  • kooperativno učenje o ljudskim pravima u razrednoj nastavi
  • primjena stvaralačkih vježbi za koncepte Autoritet, Pravda, Privatnost i Odgovornost u razrednoj i predmetnoj nastavi za učenike osnovne škole
  • simulacije društvenih zbivanja u nastavi građanskog obrazovanja u srednjim školama
  • primjena metode grupnog/skupnog učenja i istraživanja ciklusa javne politike u vannastavnim aktivnostima u školi (odnosi se na program u osnovnim i srednjim školama)
  • vježbe kritičkog razmišljanja o univerzalnim demokratskim vrijednostima u nastavi maternjeg jezika i drugim predmetima.
Radove dostaviti elektronskim putem na adresu info@civitas.ba uz naznaku „Primjeri iz prakse za godišnju konferenciju – Neum 2017.“ do 30.08.2017.
Cilj objavljivanja zbornika radova primjera iz prakse u programu ovogodišnje konferencije Neum 2017. je ukazati na postojanje dobrih praksi koje počivaju na izuzetnom angažmanu i kreativnosti pojedinaca, koji žele uskladiti odgojne potrebe učenika ovisno od njihovog uzrasta, interesovanja i sposobnosti s potrebama društvene sredine, te pozitivno utjecati na razvoj samostalne odgovorne i funkcionalne ličnosti – građanina demokratskog društva.
Prethodni sadržajPrimjena Zajedničke jezgre nastavnih planova i programa definirane na ishodima učenja u predmetnoj nastavi građanskog obrazovanja
Naredni sadržajZbornik radova CIVITAS godišnje konferencije

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje