Odluka o izboru najdemokratičnije škole biće poznata 17.10.2015. godine

206
0

Obavještavamo učesnike projekta „Izbor najdemokratičnije škole“ da je stručna Komisija, prema izvještajima o napretku koje su škole dostavile, odabrala najuspješnije kolektive u školskoj 2014./2015. godini.

U kategoriji osnovnih škola najuspješnije su, prema dostavljenim izvještajima bile:

  • Osnovna škola Silvije Strahimir Kranjčević, Sarajevo
  • IV osnovna škola, Mostar
  • Osnovna škola Ivo Andrić, Banja Luka
  • VIII osnovna škola, Brka – Brčko

U kategoriji srednjih škola najveći broj bodova ostvarile su:

  • Srednjoškolski centar Jovan Cvijić, Modriča
  • Ekonomska škola Banja Luka
  • Mješovita srednja škola Bosanski Petrovac
  • Gimnazija Obala, Sarajevo

Škole, koje su prema ocjeni Komisije, ostvarile najveći broj bodova odabrane su za eksternu evaluaciju koja uključuje posjetu školi, uvid u školsku dokumentaciju i donošenje konačne odluke o uspjehu škole na polju jačanja demokratskih odnosa, procesa i procedura.

Eksterna evaluacija rada škole će se provesti u periodu 8.-14. oktobra 2015. godine na osnovu ranije utvrđenog kriterija i prema instrumentariju koji su škole dobile na početku realizacije projekta. Odluka o najuspješnijim u prethodnoj školskoj godini biće objavljena 17.10.2015. godine u Neumu, u programu Godišnje konferencije kada će školama koje su osvojile prvo, drugo i treće mjesto u obje kategorije (kategorija osnovnih i kategorija srednjih škola) biti dodjeljena priznanja.

Podsjećamo, projekt „Izbor najdemokratičnije škole“ razvijen je s osnovnim ciljem da omogući cjelovitiju i aktivniju primjenu univerzalnih demokratskih principa u školskoj praksi uz, između ostalog, povečano učešće učenika i roditelja u transparentnim procesima donošenja odluka na nivou škole, intenzivniji partnerski odnos sa zajednicom, nevladinim sektorom i orijentaciju na prihvatanje različitosti i interkulturalizma.

Prethodni sadržajGodišnja konferencija: Zatvoren konkurs za dostavljanje radova
Naredni sadržajNAJAVLJUJEMO: Ambasadorica Cormack prisustvovati će otvaranju CIVITAS godišnje konferencije

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje