Javni poziv – “Cyber građani – aktivizam mladih kroz društvene medije”

176
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas najavljuje novi edukativni program za mlade pod nazivom „Cyber gradjani – aktivizam mladih kroz drustvene medije“. Cilj programa je osposobiti mlade aktiviste za aktivno koristenje novih medija u cilju promocije univerzalnih vrijednosti demokratije i ljudskih prava, te jacanja gradjanskog aktivizma u zajednici.

Svi zainteresirani mladi ljudi trebaju dostaviti ispunjenu prijavu sa kontakt podacima i tome priloziti svoj istrazivacki i/ili novinarski uradak: novinski clanak, radio/TV prilog, blog, web stranicu, kratku dokumentarnu video formu. Rok za prijavu je 24.10.2012.

20 aktivista starosti od 16 do 25 godina bice odabrano za ucesce u programu trodnevnog treninga za mlade novinare-istraživace – Civitas Cyber gradjane.

Prijave nam saljite mailom na mladi@civitas.ba
li postom na adresu
Obala Maka Dizdara 5,
71 000 Sarajevu, BIH
uz naznaku „za konkurs Civitas Cyber gradjani“.

Cilj programa je omoguciti mladim ljudima razvoj znanja i vjestina koje ce ih osnaziti za koristenje novih medija u identifikaciji i rjesavanju problema u lokalnim zajednicama. Trening ce se odrzati za vikend 09.-11. novembra/studenog 2012.

Za više informacija kontaktirajte nas mailom na info@civitas.ba
ili pozivom na broj 033 261 415.

Obrazac za prijavu_Civitas Cyber gradjani

Prethodni sadržajUnapređenje kapaciteta stručnjaka u oblasti obrazovanja za demokratiju i ljudska prava i mladih lidera demokratije
Naredni sadržajNajava za novi didaktički materijal za nastavnike

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje