Javni poziv studentima

320
0

Obrazovni centar CIVITAS poziva studente dodiplomskih i postdiplomskih studija, članove Alumni mreže naših školskih programa građanskog obrazovanja i „Projekt građanin/Ja građanin“ takmičenja da se prijave za članstvo u CIVITAS neformalnoj studentskoj mreži.

Studenti, članovi ove mreže obavezuju se kroz svoje formalno i neformalno obrazovanje kao i kroz projektni, timski rad i aktivizam u zajednici promovirati univerzalne vrijednosti demokratije i ljudskih prava, mira i tolerancije i poticati mlade ljude na aktivno i odgovorno građansko djelovanje u demokratskom društvu.

Studenti, članovi ove Mreže imaju priliku kroz redovno članstvo u Mreži:

  • ostvariti pravo na praktičan rad u oblasti društveno-humanističkih studija
  • učestvovati u istraživačkim projektima
  • kreirati i realizirati mini projektne aktivnosti koje imaju za cilj jačanje uloge aktivnog i odgovornog demokratskog građanstva unutar univerzitetske i lokalne zajednice.

Članovima Studentske mreže, koji su se posebno istakli u radu, CIVITAS će omogučiti edukaciju, praksu i programe razmjene.

Svi zainteresirani studenti prijaviti se mogu mailom na adresu elektronske pošte mladi@civitas.ba slanjem kratkog motivacionog pisma uz naznačene kontakt podatke:

  • ime i prezime
  • adresa, kontakt telefon i e-mail
  • studij i godina školovanja, naziv visokoškolske ustanove

Prvi članovi CIVITAS Studentske mreže imaju priliku biti angažovani kao saradnici na projektu mapiranja stanja i kvalitete provedbe nastave građanskog obrazovanja u srednjim školama, te razrednoj i predmetnoj nastavi osnovnih škola.

Prethodni sadržajIzbor nastavnika za dodjelu priznanja izvrsnosti u oblasti građanskog obrazovanja
Naredni sadržajCertifikacija 2019.

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje