Kešić: Godišnja ministarska konferencija i Sastanak strateškog planiranja

192
0

Prema do sada pristiglim potvrdama programu Godišnje konferencije CIVITAS školskog programa građanskog obrazovanja nazočiti će rekordan broj resornih ministara obrazovanja, direktora pedagoških zavoda, prosvjetno-pedagoških savjetnika i inspektora. Ovaj pokazatelj otvorenosti za suradnju i zajedničke opredjeljenosti za obrazovanje usmjereno na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje obilježiti će Devetnaestu godišnju konferencije u organizaciji Obrazovnog centra za demokraciju i ljudska prava CIVITAS i Ureda za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BIH.

Programu će nazočiti kantonalni domaćin prof.dr. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, prof.dr. Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Vlade Kantona Sarajevo, Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, Damir Žuga, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  Mensur Sinanović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Muhamed Ramić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade Unsko-sanskog kantona, Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta, delegacija Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske, stručni savjetnici i pomoćnici ministara, direktori pedagoških zavoda i pedagoški savjetnici i inspektori svih kantona/županija u Federaciji BIH.

Uz predstavnike obrazovnih vlasti konferenciji će nazočiti i univerzitetski stručnjaci i istraživači, profesori predmeta građanskog obrazovanja na studijskim programima javnih univerziteta, pohvaljeni nastavnici nastavnog predmeta u osnovnim i srednjim školama te voditelji predškolskog programa građanskog obrazovanja.

Programom konferencije ćemo ponuditi i nešto drugačiju dinamiku rada. Plenarna izlaganja skraćena su na panel uvode kako bi se ostavilo više vremena za plenarne diskusije i interaktivne prezentacije, a paralelne sesije koje su također imale ex-cathedera karakter zamjenjene su interaktivnim forumima i sesijama strateškog planiranja.

Program godišnje konferencije javnosti će biti dostupan koncem ovog tjedna, a svi prezentirani radovi i izlaganja moći će se pratiti i putem E-biltena konferencije.

Prethodni sadržajŽupanija Zapadnohercegovačka
Naredni sadržajSladaković: Preporuke i zaključci konferencije služit će za pripremu operativnog plana rada za narednu godinu.

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje