Kešić: O programu Finalne smotre uoči generalne probe najavljene za utorak, 16.05.2017.

143
0

Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava Civitas, u suradnji sa Uredom za odnose s javnošću Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BIH ove je godine domaćin jubilarne, dvadesete Finalna smotre „Projekt građanin/Ja građanin“ koja će se održati u subotu, 20. svibnja u Velikoj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Svečana ceremonija otvaranja programa početi će u u 11:00 sati obraćanjem Paula Horowitza, otpravnika poslova Misije Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji.

„Projekt građanin/Ja građanin“ predstavlja praktični dio predmetne nastave građanskog obrazovanja, koji učenike poučava kako biti informiran, kompetentan i odgovoran građanin naše države. Svake godine u ovom programu sudjeluje oko 30.000 učenika, a pobjednici kantonalnih/županijskih, regionalnih i Brčko Distrikt takmičenja svoja rješenja za probleme javne politike prezentiraju u programu Finalne smotre koja se tradicionalno održava u zgradi Parlamenta BiH.

Nakon otvaranja smotre, u subotu 20.05.2017. u periodu od 12:30 do 14:00 sati biće upriličena javna promidžba učeničkih radova u starom dijelu grada na lokaciji Baščaršija – Sebilj, radionice za učenike i nastavnike, a drugoga dana programa planirana je izložba učeničkih porfolija i dodjela dipoloma.

Gosti Finalne smotre učenici su i učenice Srednje glazbene škole Sarajevo i plesne skupine Kiseljačke mažoretkinje Ljubičanstvene za koje će generalna proba otvaranja programa biti organizirana u utorak, 16.05.2017. sa početkom u 13:45 sati.

Program možete preuzeti ovdje:

PG Finalna smotra 2017 – Program – srpski jezik

PG Finalna smotra 2017 Program bosanski jezik

PG Finalna smotra 2017 Program hrvatski jezik

Prethodni sadržajNastup učenika Srednje muzičke škole Sarajevo u programu Finalne smotre 2017.
Naredni sadržajNajavljujemo: Nedjelja, 21.05.2017.

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje