KEŠIĆ: Potvrđen protokol Finalne smotre – Smotru zatvara Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-a u BiH

201
0

Civitas u Bosni i Hercegovini školski program građanskog obrazovanja i ove godine, u suradnji s Uredom za odnose s javnoću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu organizira jubilarnu, dvadesetu Finalnu smotru „Projekt građanin/Ja građanin“. Kako je i ranije najavljeno, smotru će svečano proglasiti otvorenom gdin Paul Horowitz, zamjenik šefa Misije SAD-a.

Nakon generalne probe, održane u utorak, 16.05.2017. u organizaciji Ministarstva civilnih poslova, partnera projekta, potvrđen je program Finalne smotre u kojoj će sudjelovati 370 učenika, nastavnika, pedagoga, direktora škola i volontera.

S zadovoljstvom potvrđujemo da će na zatvaranju Finalne smotre, u nedjelju, 21.05.2017. s nama biti i Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje Američke ambasade u Sarajevu koji će uručiti priznanja učenicima i smotru proglasiti zatvorenom.

Kao i prethodnih godina svi učenici i nastavnici u Sarajevo dolaze organiziranim prijevozom koji je realiziran u osam (8) putnih ruta. Raspored u autobusima i plan prijevoza sa kontakt brojevima vozača objavljen je na Civitas web stranici www.civitas.ba. Po dolasku u Sarajevo učenike očekuje užina, a njihovi domaćini će biti članice udruge Kiseljačke mažoretkinje Ljubičanstvene.

MOLIMO učenike da obvezno ponesu identifikacijski dokument sa slikom, te da pripreme torbe za pregled po ulasku u zgradu parlamenta.

Smotra portfolija treba biti postavljena u subotu, 20.05.2017. do 10:30 sati, pa molimo odgovorne nastavnike da odrede po 2 učenika/ice koji će biti uz pobjednički portfolij na ovoj smotri postavljenoj u holu Parlamentarne Skupštine BIH.

U pratnji ravnateljice CIVITAS-a Sandre Sladaković, gdin Horowitz će posjetiti smotru radova i dati izjave nazočnim novinarima prije početka programa. U 11:00 sati planirano je svečano otvaranje Finalne smotre u Velikoj Sali Parlamentarne Skupštine BiH u prisustvu domaćina, predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH – pomoćnika ministra, gdina Adnana Husića, te predstavnika entitetskih i kantonalnih/županijskih ministarstava obrazovanja, pedagoških zavoda i zavoda za školstvo.  U programu će nastupiti duo Srednje glazbene škole u Sarajevu, Andrej Gradina na gitari i Merima Hubijar – flauta.

U 12:00 sati sudionici Finalne smotre napuštaju Parlament i u pratnji svojih nastavnika, autobusima odlaze do starog dijela grada na lokaciju Sebilj – Baščaršija gdje će biti organizirana javna promidžba programa. Po dolasku, učenici će predstaviti svoje portfolije, a glazbeno-zabavni program pripremile su mažoretkinje iz Kiseljaka.

Poslijepodnevni sati rezervirani su za edukativne radionice koje se za učenike osnovnih škola organiziraju na temu borbe protiv socijalne isključenosti djece i mladih, a za njihove starije kolege i kolegice, učenike srednjih škola na temu omladinskog i društveno odgovornog poduzetništva. Posebna orijentaciona sesija planirana je za nastavnike i profesore.

U 17:30 sati učenici će biti smješteni u hotele Holiday i Grand, a zajednička večera i zabavni program počinju u hotelu Holiday u 20:00 sati. Polazak za ekipe iz hotela Grand planiran je u 19:30 u pratnji koordinatora programa i volontera.

Program drugog dana Finalne smotre održava se u hotelu Holiday i počinje u 09:00 sati.

Od 09:00 do 11:00 planirana je smotra radova, a u 11:00 sati će nam se pridružiti Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-a. Gdin Giblin će uručiti diplome učenicima i smotru zatvoriti u 12:00 sati.

Nakon podjele lunch paketa, učenici će se uputiti kućama.

Molimi sve učenike i nastavnike da prije polaska provjere da li su ponijeli identifikacijske dokumente i pregledali radni materijal koji parcijalno objavljemo na web stranici a uključuje:

– program Finalne smotre

– plan prijevoza

– raspored smještaja u hotele

– raspored rada u radionicama

– upute za smotru drugog dana programa

Za sve dodatne informacije prije i tijekom smotre učenici, nastavnici i roditelji naš tim mogu dobiti i na SOS terensku liniju broj 063 250 456.

Prethodni sadržajNajavljujemo: Nedjelja, 21.05.2017.
Naredni sadržajProject Citizen Finals 2k17 in Bosnia and Herzegovina

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje