Konkurs na temu “Iznenadimo vlast”

143
0

Mreža Mladih Civitasa-Gradiška, objavljuje konkurs na temu „Iznenadimo vlast“. Cilj konkursa je podstaći mlade ljude da izađu na izbore i daju svoj glas!Ovaj konkurs predstavlja sastavni dio aktivnosti koje provodi Civitas s ciljem uključivanja mladih u društveno-politički život lokalnih zajednica.

Ovim konkurskom Mreža mladih Civitasa traži inovativnu ideju o tome kako animirati mlade da izađu na izbore – da glasaju.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Pravo prijave na konkurs imaju učenici pojedinci, neformalne grupe, školski parlamenti, u timovima od po tri člana, koji dostave potrebnu dokumentaciju u propisanom roku. Rok za slanje konkursne dokumentacije je 30.05.2010.g.

Timovi će razviti akcione planove koje će imati priliku predstaviti u prvoj polovini mjeseca juna. Realizaciju ovih planova pratit će stručni žiri kojeg čine aktivisti Mreže mladih Civitasa iz Gradiške.

GDJE I KAKO SE ŠALJU PRIJAVE?

Prijave možete slati na adresu mrezamladihcivitas@hotmail.com. Uz prijavu, potrebno je dostaviti popunjen obrazac sa sledećim informacijama:

  • Ko će organizovati akciju, ko će biti uključen?
  • Kada i gdje planirate akciju?
  • Koje ishode očekujete?

Za sva pitanja u vezi sa procedurama prijavljivanja na konkurs zainteresovani se mogu obratiti putem elektronske pošte na e-mail mrezamladihcivitas@hotmail.com ili telefonom na broj 065752821.

KRITERIJUMI ZA IZBOR NAJBOLJE OMLADINSKE AKCIJE

Za izbor najbolje akcije žiri će se voditi slijedećim kriterijima

  • Koliko mladih je učestvovalo u akciji
  • Da li je ostvarena pozitivna promjena u zajednici
  • Jesu li rezultati mjerljivi? Možemo li sa sigurnošću reći koliko mladih ljudi, uključenih u akciju će izaći na izbore
  • Inovativnost pristupa
  • Medijska pokrivenost akcije

OBAVJEŠTENJE O REZULTATIMA KONKURSA

Rezultati konkursa biće objavljeni 14. juna na internet stranici Civitasa www.civitas.ba Proglašenje najbolje lokalne omladinske akcije i dodjela certifikata biće organizovani na smotri najboljih ideja u Gradišci, 15.06.2010.godine.

Nagrada za pobjednički tim je odlazak na Brčko Ljetni Kamp 2010.

Brčko ljetni kamp je Civitasov petodnevni edukativno-zabavni program na kojem svake godine učestvuje više od 300 mladih ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine. Kamp je prilika mladim ljudima da nauče nešto novo, druže se i stvaraju nova prijateljstva. Troškove prevoza i boravka na kampu za pobjedničku ekipu u potpunosti snosi organizator!

Prethodni sadržajVolonterski rad mladih zapadnog Balkana kao priprema za odgovorno građanstvo u demokratskom društvu
Naredni sadržajFinalna smotra

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje