Laboratorija demokratije

165
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji i uz podršku Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu najavljuje novi obrazovni program za mlade lidere pod nazivom „Laboratorija demokratije“.

Za vikend 14.-16. decembra 2012. godine održat će se trodnevna obuka za mlade lidere koja će im pomoći da unaprijede znanja o tome šta je javna politika, kako se odvija proces donošenja javne politike i kako građani mogu utjecati na procese donošenja odluka kao pojedinci i kao interesne grupe. Učesnici obuke unaprijedit će vještine organizovanja i vođenja tima, timskog rada i interkulturalnog komuniciranja.

Po završetku obuke, ovi mladi ljudi učestvovat će u programu putujuće laboratorije demokratije. Njihov mobilni tim posjetit će 20 lokalnih zajednica (općina/opština iz cijele BIH) i zajedno sa aktivnim mladih ljudima razmatrati i rješavati problem s kojima se ove zajednice susreću.

Odabrani učesnici mailom će dobiti potvrdu učešća.
Svi zainteresirani kandidati mogu nam se javiti mailom na adresu info@civitas.ba i shandzar@civitas.ba najkasnije do 14:00 sati u četvrtak, 06.12.2012.

 Projekt je realiziran sredstvima Američke Vlade
 iz granta Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu.

Prethodni sadržajNovi ciklus interkulturalnih razmjena
Naredni sadržajCertifikacija nastavnika osnovnih škola u Federaciji BiH

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje