Ljetni meet up učesnika Projekt građanin/Ja građanin online takmičenja 2021 – poziv za školske timove

850
0

Ove godine ekskluzivno u CIVITAS programu predstavljamo Ljetni meet up mladih iz svih dijelova BiH koji su ove godine ostvarili izvrsne rezultate na Projekt građanin/Ja građanin takmičenjima.
Ukoliko želite da se družite sa vršnjacima, učestvujete u zabavnim online programima, igricama i usput naučite nešto više o digitalnim tehnologijama koje će vam koristiti u daljem obrazovanju i radu, prijavite svoju ekipu na ovogodišnji Meet.

Meet up se sastoji od tri dana online druženja sa vršnjacima putem viber grupa, Zoom konferencija i CIVITAS LMS platforme i dva dana druženja uživo i razmjenjivanja iskustava.

Učenici osnovnih škola će steći znanja i razviti vještine koje su im potrebne da bi naučili koristiti digitalne alate za učenje i prezentovanje. Učit će se o umjetnosti, (filmu, muzici, grafitima), njihovom značaju i porukama koje nose, ali i tehničkim alatima za olakšavanje učenja i prezentovanja naučenog.

Učenici srednjih škola, će analizirati, ukazati na nedostatke i dati prijedloge unaprijeđenja postojećih politika i programa srednjoškolskih praksi i poticanja zapošljavanja mladih.

Školski timovi koji su izborili pobjedu na kantonalnim i regionalnim „Projekt građanin/Projekat Ja građanin“ (PG) takmičenjima i koji su ispunili prijavni obrazac prihvaćeni su direktno za učešće na Ljetnom Meet up-u.

Svi drugi timovi mogu se prijaviti bez obzira na plasman na takmičenju, a prijava će biti odobrena u zavisnosti od broja pobjedničkih školskih timova koji se prijave.

Timovi se prijavljuju u formi od 8 učenika i jednog nastavnika, voditelja ekipe. Nije ograničen broj timova koji mogu učestvovati iz jedne škole.

Za prijavu učešća trebate ispuniti prijavni obrazac:

https://forms.gle/MSWiirSvWZXotTAE8

Rok za prijave je 18.08.2021. godine.

Period realizacije programa je august-septembar 2021.

Prethodni sadržajLjetna škola demokratije – javni poziv za trenere
Naredni sadržajOdržani sastanci sa predstavnicima obrazovnih vlasti i dogovoren nastavak partnerstva

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje