Mediji o Smotri malih građana

170
0

Ivana Kešić, CIVITAS program manager u jutarnjem je programu BHT1, uz komentar naslova dnevne štampe, govorila o Smotri Malih građana i CIVITAS predškolskom programu ranog odgoja i obrazovanja za interpersonalne i građanske kompetencije.

„CIVITAS predškolski program organiziran je kroz 120 sati poučavanja bazičnih koncepata građanskog obrazovanja: Autoritet, Pravda, Privatnost i Odgovornost. Uz rad s redovnim vrtićkim grupama odgajatelji kroz Mobilne igraonice dovode pripremnu nastavu za osnovnu školu u marginalizirane zajednice gdje se radi s djecom iz socijalno ugroženih porodica, Romima i drugim nacionalnim manjinama, te djecom povratnika izbjeglih i raseljenih lica. Ove godine u program je uključeno preko 1000 djece iz 16 lokalnih zajednica, a posebna pažnja posvećena je uključivanju djece s poteškoćama u razvoju u pripremnu nastavu za osnovnu školu i rani odgoj i obrazovanje za aktivno i odgovorno građanstvo. Projekt je finansiran grantovskim sredstvima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BIH, a pomoć vrtićima osigurana je kroz finansiranje stručnog usavršavanja i rada, angažmana odgajatelja u programu mobilnih igraonica, te donacijom slikovnica i priručnika za odgajatelje.“ – naglasila je Kešić.

ivana_kesic_studio

 

Prethodni sadržajLittle Citizens Showcase
Naredni sadržajAktiv direktora osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo: Građansko obrazovanje u osnovnoj školi treba se izučavati u osmom razredu

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje