Međunarodna naučno-stručna konferencija “Izazovi teorije i prakse obrazovanja za demokratiju i ljudska prava u BiH“

189
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava „CIVITAS“, u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Tuzli i uz finansijsku podršku Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH organizuje međunarodnu naučno-stručnu konferenciju pod nazivom “Izazovi teorije i prakse obrazovanja za demokratiju i ljudska prava u BiH“. Konferencija će se održati u Tuzli (hotel „Tuzla“) u periodu 22.06.2012.-24.6.2012.

Učešće na konferenciji je potvrdio profesor Stephen Schecter Šekter, direktor Odsjeka za građansko obrazovanje na Sveučilištu Sage u New Yorku, kao i drugi istaknuti pioniri ove naučne discipline kod nas. Osim za naučne radnike, konferencija je otvorena i za odgajatelje/nastavnike / profesore koji žele da podijele iskustva iz prakse.

U svijetu u kojem dolazi do naglih promjena i sve većih razlika, potreba za aktivnim, informisanim, odgovornim građanstvom postaje veća nego što je ikada bila. Uloga obrazovanja u stvaranju takvog građanstva je sada gotovo svugdje priznata. Obrazovanje za demokratiju i ljudska prava postalo je značajna karakteristika kako formalnog tako i neformalnog obrazovanja i pravo na koje su ovlašteni svi građani u demokratskom društvu. Ovom konferencijom edukatorima će biti omogućeno da predstave svoje stručne radove, razmjene iskustva i primjere iz prakse i tako doprinesu unaprijeđenju građanskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

Prethodni sadržajBrčko ljetni kamp 2012
Naredni sadržajJavni poziv za učešće u programu jedanaestog Brčko ljetnog kampa

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje