Modul “Mediji i demokracija” predaje doc.dr. Igor Kanižaj

258
0

Doc. Dr. sc. Igor Kanižaj rođen je u Virovitici. Diplomirao je 2000. godine novinarstvo, magistrirao 2006. godine, a doktorirao 2010. godine na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (FPZ). Radio je kao novinar u informativnom programu HKR-a, gdje je dvije godine vodio informativno političku emisiju Argumenti. Zaposlen je kao docent na Fakultetu političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu. Trenutačno je nositelj šest kolegija na Studiju novinarstva.

Za vrijeme svog dosadašnjeg znanstvenog rada bavio se, između ostaloga, tiskanim medijima, analizom izvještavanja o nacionalnim manjinama u medijima, prikrivenim oglašavanjem, te konačno analizom izvještavanja o parlamentarnim izborima 2003. i 2007. godine.

Predavač je na Vojno diplomatskoj školi MORH-a, gostujući predavač na Visokoj ratnoj školi “Ban Josip Jelačić” MORH-a i savjetnik za programe edukacije Coris Educe. Bio je član uprave prvog TEMPUS projekta za edukaciju novinara JETIC – Journalists Education and Training in Croatia, a dvije godine kao stariji savjetnik sudjelovao je u EU CARDS projektu BIZimpact – Poboljšanje informiranosti poslovne zajednice u Hrvatskoj. Kao komunikacijski stručnjak aktivan je i u projektu e-Poslovanje – Poboljšanje konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja.

Autor je jedne knjige Manjine – između javnosti i stvarnosti, 14 znanstvenih radova, a bio je izvršni urednik u dvije knjige: Utjecaj globalizacije na novinarstvo i Bogatstvo različitosti. Jedan je od pokretača Komunikološke škole Matice hrvatske. Od prosinca 2010. izvršni je urednik znanstvenog časopisa Medijske studije koji izdaje Fakultet političkih znanosti i Hrvatsko komunikacijsko društvo.

Za CIVITAS modularnu obuku, dr. Kanižaj poučavati će modul “Mediji i demokracija” drugog dana teorijsko-metodičke instruktivne nastave.

Prethodni sadržajO temeljnim načelima i modelima demokratije govori prof.dr. Mitja Žagar
Naredni sadržajModul “Ekonomija, demokratija i globalizacija” predaje dr. Slaviša Kovačević

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje