Najava: Drugi ispitni termin za polaganje teorijsko-metodičkog testa programa Certifikacije

182
0

CERTIFIKACIJA NASTAVNIKA OSNOVNIH ŠKOLA

DRUGI ISPITNI TERMIN ZA POLAGANJE TEORIJSKO-METODIČKOG TESTA

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava „CIVITAS“ uz podršku i pomoć Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu i u skladu sa memorandumima o saradnji, potpisanim sa resornim ministarstvima obrazovanja, najavljuje drugi ispitni termin za polaganje teorijsko-metodičkog testa za nastavnike koji su uključeni u program certifikacije za osnovne škole.

Drugi ispitni termin zakazan je za petak, 23.08.2013.

Isti dan, nakon polaganja testa biće organizirana praktikum portfolio sesija.

Pozivaju se nastavnici osnovnih škola na području Kantona Sarajevo, Zeničko-Dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Unsko-sanskog kantona, Srednjebosanskog kantona/Županije Središnja Bosna i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji nisu položili teorijsko-metodički test, a uključeni su u proces certifikacije nastavnika osnovnih škola da pristupe polaganju na drugom ispitnom roku koji je zakazan za petak, 23.08.2013.

Certifikacija nastavnika realizira se kao stipendijski program koji je finansiran grantom Američke ambasade u Sarajevu. U cilju održivosti programa i osposobljavanja novih kadrova od kandidata će se, između ostalog, tražiti i objektivna mogućnost rada u prosvjeti u narednih  10 godina.

Teorijsko-metodički test obuhvata testiranje znanja iz oblasti sedam modula koje su poučavali univerzitetski profesori kroz 40 kontakt sati instruktivne nastave održane u školskoj 2012./2013. godini.

Po završetku testa biće održane instrukcije za pripremu praktikum portfolija koji kandidati trebaju zadovoljiti nakon uspješno položenog teorijsko-metodičkog testa. 

Prethodni sadržajBrčko ljetni kamp – važne informacije
Naredni sadržajIz novog “Buđenja” izdvajamo: Građani u borbi protiv korupcije „Korupcija na recept i fakturu“

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje