Najava konferencije „Mladi i volonterizam“

258
0
Najava konferencije Mladi i volonterizam
Najava konferencije Mladi i volonterizam

Najava konferencije Mladi i volonterizam
Najava konferencije Mladi i volonterizam
Civitas najavljuje konferenciju “Mladi i volonterizam“ koja će se održati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu u Sarajevu, 8. novembra 2010. godine sa početkom u 10:30 sati.

Na ovoj jednodnevnoj konferenciji učešće će uzeti 190 volontera, učenika iz osnovnih i srednjih škola iz svih dijelova BIH. Njima će se pridružiti njihovi nastavnici, mentori predstavnici lokalnih vlasti iz općina grada Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara, Tomislavgrada, Goražda, Zenice i drugih općina/opština u našoj državi. Učesnici konferencije su volonteri projekta “Volonterski rad mladih Zapadnog Balkana kao priprema za odgovorno građanstvo u demokratskom društvu” i članovi Mreže mladih Civitasa.

Cilj konferencije je omogućiti volonterima da prezentuju svoj dosadašnjih rad te da ih se kroz radionice za mlade lidere pripremi za samostalno djelovanje u lokalnoj zajednici i po okončanju projekta.

U sklopu konferencije biće organizirana i fokus grupa sa predstavnicima lokalnih vlasti sa ciljem da se napravi sveobuhvatna identifikacija potreba lokalnih zajednica kao i način na koji volonteri svojim radom mogu pomoći razvoju lokalnih zajednica.

Svi zainteresovani građani pozvani su da posjete izložbu „Umjetnost volontiranja“ koja će biti otvorena od 11:00 sati. Ukoliko želite biti učesnik konferencije možete nam se javiti mailom na adresu abakal@civitas.ba

Prethodni sadržajRadionica “Građansko obrazovanje na fakultetima”
Naredni sadržajKonferencija “Mladi i volonterizam”

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje