ЦИВИТАС Мрежа едукатора: Слађана Владичић о предшколском програму грађанског образовања

183
0

Слађана Владичић, наставница разредне наставе и директорица вртића „Чика Јова Змај“ Фоча у програму годишње конференције говори о значају предшколског програма развоја грађанских компетенција дјеце и преноси своје искуство како се кроз рад с дјецом у овом узрасту јача и грађанска свијест родитеља, а самим тим и подршка изучавања концепата Ауторитет, Правда, Приватност и Одговорност.

 

Наставница Владичић, истиче да вјерује да ће једино на овај начин доћи вријеме када ће се млади људи  доживљавати као ресурс, а не као проблем. „Они су носиоци промјена, али без развијања самопоштовања и поштовања других нема ни позитивних промјена“ – истиче Владичић за портал Фоча-онлине

 

„Јако је битно да дијете каже оно шта воли, шта жели, шта мисли – то су смјернице које великим дијелом утичу на организацију рада и у којима се крију и начини и методе рада. Битно је да код дјетета изградимо самопоуздање. Управо, самопоуздање код дјетета зависи од тога шта му говорите и како са њим поступате. Да бисмо му повећали самопоуздање, потребно му је омогућити да осјети како је оно заиста значајна особа. Што се више укључимо у активности дјеце, више ћемо разумјети њихове јаке стране и слабости, те ћемо тако имати више прилика да им пружимо емоционалну подршку, охрабрење и путоказ за исправно поступање. Ја чврсто вјерујем да млади људи могу и треба да мјењају свијет и да такви људи живе у нашем граду, али да се проблем крије, управо, у недостатку самопоуздања и недостатку храбрости да се преузме одговорност и направи први корак.”

Prethodni sadržajPrva plenarna sesija: Dvije dekade osnaživanja građanske svijesti u BIH
Naredni sadržajMreža mladih: Anamarija Čolić govori o osnaživanju mladih na lokalnoj razini

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje