Najava: Smotra malih građana 2019

245
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Američkom ambasadom u Sarajevu i ove godine bit će domaćini “Smotri malih građana”, programa koji će okupiti 190 djece predškolskog uzrasta, roditelja i odgajatelja iz cijele zemlje.

Program će se održati u subotu 16.11.2019. u sportskoj sali hotela Hollywood Sarajevo, a mališani će pored radionica imati i zabavni program. Učesnici iz Sarajeva, Banjaluke, Viteza, Goražda, Novog Travnika, Mostara, Čajniča, Bijeljine, Bugojna, Brčkog, Jajca, Zenice, Sokoca i Foče će se predstaviti kratkim programom koji je vezan za neki od ključnih koncepata koje su izučavali (pravda, autoritet, odgovornost, privatnost) u okviru besplatnih mobilnih radionica koje je i ove godine podržao CIVITAS.

Projekat mobilnih igraonica je namijenjen djeci koja nisu uključena u predškolske ustanove bilo da žive u ruralnim područjima ili da dolaze iz socijalno ugroženih porodica ili da je riječ o djeci kojima je iz nekog razloga uskraćen predškolski odgoj i obrazovanje.
Smotra malih građana finansirani su grant sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Prethodni sadržajCIVITAS Univerzitetska mreža: studentski istraživački projekti
Naredni sadržajU Sarajevu održana Smotra malih građana 2019

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje