Najčešća pitanja koja postavljate vezano za polaganje teorijsko-metodičkog testa

276
0
Da li mogu ispitu pristupiti u januaru/siječnju ako nisam izašao na izlazni test po završetku programa?
Izlazni test dio je teorijsko-metodičke instruktivne nastave. Kandidati koji nisu pristupili izlaznom testu, ukoliko svoj izostanak nisu opravdali ranije prema jasno određenim kriterijima ne mogu pristupiti ispitnom roku koji je zakazan za 30.01. Vaš status u programu certifikacije mora razmatrati Komisija koja je vršila selekciju kandidata, polaznika programa a za više informacija o tome kontaktirajte nas mailom na info@civitas.ba ili pozovite Ured CIVITAS-a na brojeve telefona 033/ 261 415/416.
 
Da li imam pravo neizaći na ispit koji je zakazan za 30.01. i kako se to odražava na moj status kandidata?
Svi kandidati u programu certifikacije imaju pravo tri puta pristupiti polaganju teorijsko-metodičkog testa. Prvi termin je u sklopu teorijsko-metodičke instruktivne nastave i nazivamo ga „izlazni test“ a druga dva zakazuju se u januaru/siječnju i avgustu/kolovozu. Kandidat ima pravo neizlaska na test. Time gubi ispitni termin, ali se to ne odražava na njegov status kandidata. Ukoliko kandidat po završetku ciklusa ne položi test a i dalje ima jedan „neiskorišteni“ termin ima pravo kod ispitnih termina novih generacija programa certifikacije uputiti molbu za polaganje testa, no CIVITAS ne može garantirati da li će se i kada organizirati novi ciklus.
 
Što trebam imati od dokumenata? Kako dokazujem da imam pravo polaganja?
Vaš identitet utvrđuje se na osnovu uvida u ličnu kartu/osobnu iskaznicu i potvrdu koju ćete dobiti u elektronskoj formi. Po dolasku na ispit vaši će se osobni podaci upoređivati sa CIVITAS  evidencijom kandidata koji imaju pravo pristupiti testu. Kandidati imaju pravo pozvati nas prije termina i provjeriti da li su registrovani kao polaznici programa koji ispitu mogu pristupiti na dan 30.01.2015.
 
Kriterij ocjenjivanja i izdavanje diploma o završenom programu?
Kriterij ocjenjivanja isti je kao i na izlaznom testu. Kandidat treba zadovoljiti 67% od ukupnog broja mogućih bodova. Rezultati testa objavljuju se javno, ali se kandidati vode pod šiframa. Kandidatima koji zadovolje na testu izdaje se Potvrda o završenom teorijsko-metodičkom dijelu programa certifikacije a završna diploma dobija se nakon završenog praktikuma. Svečana promocija dodjele diploma organizira se nakon što više od 80% polaznika programa zadovolji na testu, a kandidatima koji ranije završe i praktični dio izdaje se uvjerenje koje je ekvivalent diplomi. 
 
Pripremila: Ivana Kešić, CIVITAS program manager
Prethodni sadržaj30.01. – novi ispitni termin za polaganje teorijsko-metodičkog testa
Naredni sadržajDanas: Volonterske akcije širom BiH – pratite uživo

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje